νησί Ρουμ
Κόσμος

Ένα νησί στη Σκωτία αναζητεί νέους κατοίκους

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι έχουν ονειρευτεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους να ξεφύγουν από την καθημερινότητα της πόλης, μετακομίζοντας σε ένα μικρό νησί. Πλέον, ένα μικρό νησί της Σκωτίας φαίνεται πως είναι έτοιμο να υποδεχθεί μερικούς νέους… ονειροπόλους.

Το νησί Ρουμ (Isle of Rum), το οποίο βρίσκεται 30 μίλια μακριά από την ακτή της Σκωτίας, δέχθηκε –κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, τον Αύγουστο- μεγάλο αριθμό αιτήσεων από άτομα που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στον τρέχοντα πληθυσμό του, που αριθμεί περίπου 30 κατοίκους.

Οι τοπικές αρχές, οι οποίες επεξεργάζονται τις αιτήσεις, αναζητούν ανθρώπους για να νοικιάσουν κάποιο από τα τέσσερα οικολογικά σπίτια του που βρίσκονται υπό κατασκευή. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, στόχος είναι να εμπλουτιστεί ο πληθυσμός με άτομα ή οικογένειες που ασχολούνται με το εμπόριο και τις επιχειρήσεις ή διαθέτουν δεξιότητες.

«Έχουμε πληθυσμό 32 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων έξι παιδιών», δήλωσε η κάτοικος Λέσι Ουάτ στο βρετανικό μέσο Metro. «Με μόνο ένα παιδί στο νηπιαγωγείο και δύο στο δημοτικό μας σχολείο, χρειαζόμαστε περισσότερες οικογένειες για να γεμίσουμε το σχολείο μας και να είναι η επόμενη γενιά νησιωτών» πρόσθεσε.

Το νησί έχει πλούσια χλωρίδα και πανίδα και μπορεί να εντοπίσει κανείς σε αυτό άγρια ​​κατσίκια, ελάφια και αετούς. Όσο για εκείνους που αναζητούν νέα δουλειά μετά τη μετακόμισή τους, ο ιστότοπος του νησιού εξηγεί ότι υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας στους τομείς της φροντίδας παιδιών, παραγωγής τροφίμων, συντήρησης σπιτιών, ιχθυοκαλλιεργειών ή τουρισμού. Παράλληλα, οι νέοι κάτοικοι καλούνται να είναι φιλικοί και κοινωνικοί, για να... διοργανώνουν -μεταξύ άλλων- τραπέζια στο σπίτι τους.

Η προθεσμία αιτήσεων έκλεισε στα τέλη Αυγούστου και πλέον οι τοπικές αρχές βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης των υποψηφίων, υποστηρίζοντας πως υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για το όγδοο μεγαλύτερο νησί του νησιωτικού συμπλέγματος των Εβρίδων, το οποίο εκτιμάται πως κατοικείται από την 8η χιλιετία π.Χ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ