Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Επικοινωνία Αναστασιάδη με Μέρκελ & Κόντε για την τουρκική προκλητικότητα

Τηλεφωνικές επικοινωνίες, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης είχε νωρίτερα σήμερα τηλεφωνικές επικοινωνίες με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε.

Κατά την διάρκεια των τηλεφωνημάτων τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος όσο και ο Ιταλός πρωθυπουργός εξέφρασαν την απόλυτη στήριξή τους προς την Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις και τις παράνομες ενέργειες της Άγκυρας στην ΑΟΖ της Κύπρου, όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του προέδρου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος. 

Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης συμφώνησε με τους ομολόγους του ότι θα βρίσκονται σε στενή επαφή με αφορμή και την επερχόμενη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, κεντρικό θέμα της οποίας θα είναι η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ