Κόσμος

Απειλή θανάτου από την Αλ Κάιντα κατά του Δανού πολιτικού μετά το κάψιμο του Κορανίου

Αφού το αντι-Ισλαμικό κόμμα του Ράσμους Παλούνταν, Στράμ Κουρς σε περιοδεία στη Σουηδία έκαψε σε αρκετές περιπτώσεις το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα ανακοίνωσε δολοφονίες. Ο Paludan πάντως δεν δείχνει να συγκινείται από την απειλή και τώρα συγκεντρώνει χρήματα για μια άλλη επίσκεψη.

Τη Δευτέρα, ο Geert Wilders, αρχηγός του κόμματος PVV (Freedom Party), ο οποίος και ο ίδιος έχει δεχτεί απειλές θανάτου από ισλαμιστές, σημείωσε ότι η μουσουλμανική τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα παροτρύνει τώρα όλους τους μουσουλμάνους εντός και εκτός Ευρώπης να επιτεθούν σε όλους εκείνους που θα ταπεινώσουν το Ισλάμ, τον Προφήτη Μωάμεθ και το Κοράνι.

Η al-Qaeda απαριθμεί τα άτομα για τα οποία.... ενδιαφέρεται ιδιαίτερα και ένα νέο όνομα είναι ο Rasmus Paludan. Επιπλέον, η τρομοκρατική οργάνωση εξακολουθεί να αναζητά τον Σουηδό καλλιτέχνη Lars Vilks. Το παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από τη δήλωση της Αλ Κάιντα.

Al Qaida. Engelse vertaling van hun walgelijke dreigement tegen Charlie Hebdo, mijzelf en anderen. Al Qaida. English...

Gepostet von Geert Wilders am Montag, 14. September 2020

 

 

Σε ένα σχόλιο κατά τη διάρκεια της ανάρτησης του Wilder στο Facebook, ο Paludan γράφει πάντως ότι είναι τουλάχιστον σε μια λίστα καλών ανθρώπων. Αλλά οι απειλές δεν είναι τίποτα για αυτόν. Πρόσφατα , το κόμμα του ξεκίνησε έναν έρανο για να συνεχίσει τον αγώνα του στη Σουηδία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ