Κόσμος

Η ΜΙΤ αλωνίζει στην Ν.Ουκρανία απειλώντας και την ρωσική Κριμαία-Σχέδιο Ερντογάν για έλεγχο της Μ.Θάλασσας

Σύμφωνα με πληροφορίες ρωσικών ΜΜΕ, η περιβόητη τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ, αλωνίζει κυριολεκτικά στα βόρεια της ρωσικής Κριμαίας, που είναι ταυτόχρονα και έδαφος της Ν.Ουκρανίας, υλοποιώντας απαγωγές Τούρκων πολιτών στην Ουκρανία, υλοποιώντας παράλληλα  και πολλά άλλα.
 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η MIT είναι απλώς παντοδύναμη στην Ουκρανία ενεργώντας με τις ευλογίες του Κιέβου.

Αυτό που δίνει στα μέλη της MIT την ευκαιρία να υλοποιούν αποστολές σε ουκρανικό έδαφος είναι κυρίως οι “συμπαγείς” συμφωνίες που υλοποιεί η Άγκυρα με τις κυβερνήσεις διαφόρων χωρών.

Η Τουρκία σύμφωνα με πληροφορίες θέλει να επεκτείνει την επιρροή της σε ένα σημαντικό μέρος των ακτών της Βόρειας Μαύρης Θάλασσας, που πριν πολλά -πολλά χρόνια ήταν υπό τον άμεσο έλεγχο της.

“Τώρα η Άγκυρα προσπαθεί με ανυπομονησία να μεταφέρει τον έλεγχο της πνευματικής ζωής των Ουκρανών στο Οικουμενικό πατριαρχείο. Για την τουρκική κυβέρνηση ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι ένας απλός αξιωματούχος, υπεύθυνος για τη συμπεριφορά μιας μικρής χριστιανικής κοινότητας στην Τουρκία.

Πριν από λίγο καιρό, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν δήλωσε ότι "η Τουρκία θα πάρει αυτό που της οφείλεται στη Μεσόγειο, το Αιγαίο και την... Μαύρη Θάλασσα".

Το είπε αυτό ως γνωστό στις 26 Αυγούστου 2020, κατά τη διάρκεια των τελετών που ήταν αφιερωμένες στην 949η επέτειο της νίκης των Σελτζούκων Τούρκων στη Μάχη του Ματζικέρτ (1071).

Τώρα, αυτή η απειλή απευθύνεται κυριολεκτικά, σε ένα άλλο πρώην έδαφος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,την Ελλάδα. Αλλά ποιος θα είναι ο επόμενος;” διερωτάται ο Ρώσος ειδικός Αντρέι Γκάνζα.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, εδώ και μεγάλο διάστημα ευρίσκεται υπό εξέλιξη ένα σχέδιο το οποίο επεξεργάζονται οι ΗΠΑ και αφορά την προσπάθεια διενέργειας εξέγερσης στην Κριμαία.

Στην  ρωσική αυτή περιοχή κατά καιρούς έχουμε την πρόκληση δημιουργίας κλίματος εξέγερσης των Τάταρων  που διαβιούν στην περιοχή.

Η Ουκρανία με ειδικές «συμβουλές» από την άλλη μεριά του Ατλαντικού δηλώνει ότι το ζήτημα της Κριμαίας δεν έχει τελειώσει.

« Οι Ουκρανικές αρχές επιδιώκουν να μεγιστοποιήσουν τις αναταραχές, οι οποίες  έχουν στόχο να επιδεινώσουν  την κατάσταση,  πυροδοτώντας  μια εξέγερση στην Κριμαία», είχε δηλώσει παλαιότερα ο φιλορώσος επικεφαλής της μεγαλύτερης ένωσης των Τατάρων Remzi Ilyasov.

Επιχειρήσεις απαγωγών στην Ουκρανία από την ΜΙΤ

Η Ουκρανή πολιτικός Ρεβέκκα Χαρμς, η οποία εργάζεται  ενεργά για να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία θα γίνει τελικά μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, προέβη σε αποκαλύψεις για την δράση εκατοντάδων Τούρκων πρακτόρων στην χώρα της κοντά και στην ρωσική Κριμαία.

Η ίδια αποκάλυψε έναν απίστευτο κατάλογο επτά Τούρκων αντιπολιτευόμενων που ήταν στην Ουκρανία, δύο από τους οποίους, ο Γιουσούφ Ίναν και ο Σαλίχ Ζέκι Ιγκίτ, έχουν ήδη συλληφθεί και μεταφερθεί από Τούρκους πράκτορες στην Κωνσταντινούπολη.

Επισήμως η κυβέρνηση του Κιέβου επικρίνει την τουρκική πρακτική απαγωγής ανθρώπων από άλλες χώρες, ανεπισήμως όμως φέρεται να την αγνοεί.

Στην έκθεση της Ουκρανής πολιτικού στην ΕΕ, αναφέρθηκε ότι στις 11 Σεπτεμβρίου", το μέλος του PKK Isa Ozer, που βρίσκονταν στην Ουκρανία, παραδόθηκε στην Τουρκία.

 Ο Isa Özer είναι μέλος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν και της Ένωσης Κουρδικών Οργανώσεων. Οι Τούρκοι τον θεωρούν τρομοκράτη, αλλά στην κουρδική κοινότητα θεωρείται ήρωας. Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι λεπτή η γραμμή για να χαρακτηριστεί κάποιος «τρομοκράτης» ή απλά  «αντιπολιτευόμενος».

Η απαγωγή του Isa Ozer δεν είναι η πρώτη επιχείρηση της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT στο ουκρανικό έδαφος.

Η MIT είναι μια πολυδαίδαλη μυστική υπηρεσία. Με παράδοση στην «έκδοση δελτίων τύπου μόνο όταν χρειάζεται».

Τα  περιστατικά δράσης των Τούρκων πρακτόρων στην  Ουκρανία δημιουργούν πολύ σοβαρές αμφιβολίες για την στάση της κυβέρνησης του Κιέβου, ενώ καταδεικνύουν ότι η  MIT αισθάνεται σαν στο σπίτι της στη νότια Ουκρανία.

Περιπτώσεις απαγωγής:

Salih Zigi Igit, δελεάστηκε από άγνωστα άτομα έξω από το εστιατόριο Ali Baba στο κέντρο της Οδησσού, φορτώθηκε  σε αυτοκίνητο και μεταφέρθηκε στο τουρκικό προξενείο και στην συνέχεια  στην Κωνσταντινούπολη.

Yusuf Inan, συνελήφθη σε γεωργική περιοχή από την ουκρανική αστυνομία και την ουκρανική μυστική υπηρεσίαο SBU, η υπόθεση παραπέμφθηκε στο δικαστήριο, αλλά πριν από το τέλος της δίκης, ο Inan μεταφέρθηκε στην Τουρκία.

Isa Ozer, μπήκε στο ασανσέρ του σπιτιού όπου είχε ενοικιάσει ένα διαμέρισμα και εξαφανίστηκε. Την 11η Σεπτεμβρίου βρίσκονταν ήδη στην Κωνσταντινούπολη.

Η μετακίνηση στα ουκρανικά σύνορα με την ρωσική Κριμαία,Αμερικανών και Τούρκων πρακτόρων, αλλά  και η  γενικότερη στάση της Τουρκίας, προδικάζει σημαντικά γεγονότα στην περιοχή, τα οποία θα σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή εντάσεων και συγκρούσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ