Κόσμος

Τι αποκάλυψε το κάψιμο του Κορανίου στην Σουηδία

Του Άγγελου Ρούσσου

Το κάψιμο του Κορανίου στο Μάλμοε αποκάλυψε χθες την πραγματική Σουηδία. Για τις προτεραιότητές της. Για την πολιτική μετανάστευσης. Για τη λεγόμενη πολιτική ολοκλήρωσης. Αποκάλυψε το παρόν της και κυρίως το μέλλον της, που κάθε νοήμων αναρωτιέται αν είναι και το μέλλον της Ευρώπης!

Αφορμή ήταν ο Δανός πολιτικός Rasmus Paludan. Όπως περιέγραψε το κάψιμο του Κορανίου είχε αναμφισβήτητα σκοπό. Ειδικά σε μια χώρα όπως η Σουηδία. Αφενός, πρόκειται φυσικά για την αποκάλυψη του ποια είναι η «θρησκεία της ειρήνης». Κάθε Σουηδός για δεκαετίες υπέστη πλύση εγκεφάλου από τα μέσα ενημέρωσης για να πιστέψει ότι όλοι οι λαοί, οι θρησκείες και οι πολιτισμοί είναι ίσοι. Και φτάσαμε σήμερα με τον γηγενή πληθυσμό της χώρας να έχει χάσει τον ύπνο του.

Το άλλο σημαντικό σημείο που επεσήμανε το κάψιμο του Κορανίου ήταν το πόσο διαστρεβλώθηκε το σουηδικό σύστημα, ιδίως το νομικό σύστημα. Και πάλι, δεν υπάρχει μεγάλη έκπληξη ίσως, αλλά όταν η αστυνομία εμποδίζει αποτελεσματικά έναν Δανό πολιτικό να ταξιδέψει στη Σουηδία, αλλά έχει δεμένα τα χέρια της στην απέλαση αλλοδαπών δολοφόνων και βιαστών, είναι ένα σήμα κινδύνου!

Για την ακρίβεια, ολόκληρη η δράση της αστυνομίας, από το πώς χειρίστηκαν τις άδειες διαδήλωσης έως τον τρόπο με τον οποίο ενήργησαν επί τόπου, μαρτυρεί μια αρχή ασφαλείας που επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στην υπεράσπιση των δραστών και επικεντρώνεται στο «έγκλημα» της γνώμης. Η αστυνομία αναφέρθηκε ακόμη και στην «ίση αξία για όλους» όταν αρνήθηκαν σε έναν Σουηδό πολίτη να διαδηλώσει. Αλλά το Black Lives Matter ή το Extinction Rebellion έπρεπε να πραγματοποιηθεί παρά το γεγονός ότι παραβίασε τους κανόνες και ούτε καν ζητούσε άδεια. Όλοι ίσοι ενώπιον του νόμου αλλά κάποιοι πιο..ίσοι!

Αναφορές από το Μάλμοε υποστηρίζουν πως η «αστυνομία διαλόγου» παρότρυνε τους εξοργισμένους Μουσουλμάνους να κάνουν καταγγελίες. “Θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι από εσάς να είσαστε μάρτυρες. Μπορείτε να πείτε ότι έχετε προσβληθεί, ότι φοβάστε ή αλλιώς ότι έχετε επηρεαστεί άσχημα ή ό, τι θέλετε." φέρονται να είπαν. Αυτό αναφέρθηκε από μια γυναίκα που αναφέρεται σε έναν μουσουλμάνο ο οποίος απευθύνθηκε σε έναν πραγματικό αστυνομικό που πήρε ένα σημειωματάριο και έγραψε. Παρατήρησε πως ένας αστυνομικός έγραψε αρκετές σελίδες.

Από την μια λοιπόν οι οπαδοί του Κόμματος του Παλουντάν που έπαιζαν ποδόσφαιρο με το Κοράνι και συνελήφθησαν κι από την άλλοι οι μουσουλμάνοι που έβαλαν φωτιές και τα διέλυσαν όλα και δεν συνελήφθησαν. Και κάπως έτσι αποδείχθηκε το σύνθημα που κυκλοφόρησε κάποια στιγμή “το Μάλμοε ανήκει στους μουσουλμάνους”.

Για αυτούς τους λόγους, και σίγουρα υπάρχουν πολλοί άλλοι, η φωτιά στο Κοράν του Paludan (ο οποίος είχε πει πως θα το ποτίσει και με ουρα και με αίμα χοίρων αλλά δεν το έκανε) αποκάλυψε τι έχει γίνει η Σουηδία και τι έχει να προσφέρει το μέλλον.

Και δυστυχώς, δεν υπάρχει τίποτα να περιμένουν οι Σουηδοί όταν οι πολιτικοί τους όπως ο Carl Bildt επιτίθεται στο σύνταγμα με την φράση "Απαράδεκτο να καίγονται βιβλία", αλλά για τα επεισόδια που ακολούθησαν ούτε κουβέντα.

Ο πρώην πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Carl Bildt σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως δεν πρέπει ποτέ να γίνει αποδεκτό να καίγεται ένα Κοράνι, κάτι που θα απαιτούσε μια συνταγματική τροποποίηση με προσαρμογή στον μουσουλμανικό νόμο της Σαρία!!!

Σε ένα σχόλιο στο Twitter, ο ίδιος δεν αγγίζει καθόλου τις βίαιες μουσουλμανικές επιθέσεις εναντίον της αστυνομίας...

Και μη χειρότερα...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ