Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ο Σουλτάνος ανακοινώνει κοιτάσματα και η τουρκική λίρα κατρακυλά!

Οι ανακοινώσεις του Τούρκου Προέδρου μόλις ολοκληρώθηκαν.

Με διάγγελμα και εν συνεχεία ζωντανή σύνδεση με το ερευνητικό Γιαβουζ, στο κατάστρωμα του οποίου βρίσκεται ο γαμπρός του και υπουργός Οικονομικών Αλ Μπαιράκ, ο Τούρκος Πρόεδρος ο οποίος είχε εικόνα εμφανώς κουρασμένου, είπε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών, ο Θεός μας άνοιξε μια καινούργια πόρτα», αναφερόμενος στο εύρημα στο οικόπεδο Τούνα-1κ το οποίο είπε πως έχει μέγεθος 320 δισ. κυβικά μέτρα και μπορεί να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της Τουρκίας για 20 χρόνια.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε πως το κοίτασμα θα είναι λειτουργικό μέχρι το 2023. «Μέχρι τότε το κοίτασμα θα συνδεθεί με την ενδοχώρα και το φυσικό αέριο θα είναι διαθέσιμο στους Τούρκους», είπε.

«Δε θα σταματήσουμε μέχρι να γίνουμε εξαγωγείς ενέργειας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος. «Η Τουρκία δε θα βρίσκεται πλέον στη σκιά κανενός» για να προσθέσει ότι «αναμένουμε ανάλογα ευρήματα και στη Μεσόγειο», παραπέμποντας σε συνέχιση των παράνομων ερευνών για το διεθνές δίκαιο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία ως σήμερα δαπανά ως και $50 δισεκατομμύρια το χρόνο για εισαγωγές ενέργειας – καθώς εισάγει το σύνολο των αναγκών της – δαπανώντας δολάρια που είναι πλέον εν ανεπάρκεια και πιέζοντας την ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος.

Η Τουρκικη Λίρα… Υποχωρεί

Η αγορά συναλλάγματος ωστόσο ακολουθεί το παλαιό ρητό – «αγόρασε στη φημολογία πούλα στην είδηση». Έχει σβήσει τα πρωινά κέρδη ενόψει ανακοίνωσης και αυτή την ώρα υποχωρεί κατά 0,3% σε σχέση με το δολάριο – με την ισοτιμία της να επιστρέφει στις 7,31 λίρες για ένα δολάριο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...
Ελληνοτουρκικά 0

Ποιο ήταν το μήνυμα Γκιουλέν: Μην υπακούσετε τον Ερντογάν αν αποπειραθεί κάτι-Σοβαρή ενόχληση στην Τουρκία με την συνέντευξη στο ελληνικό κανάλι

Σύμφωνα με τον τον Κωνσταντίνο Φίλη, Εκτελεστικό Διευθυντή Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και...