Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ερντογάν: ''Εντοπίσαμε 320 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στη Μ. Θάλασσα''

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως η χώρα του εντόπισε κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.

''Η Τουρκία εξαρτάται από εξωτερικές πηγές για την άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου εδώ και πολλά χρόνια, αλλά τώρα η Τουρκία αναπτύσσει την εθνική της ανεξάρτητη ενεργειακή πολιτική.''

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο το πλοίο Φατίχ εντόπισε 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού στη γεώτρηση Tuna 1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

''Περιμένουμε αντίστοιχες καλές ειδήσεις και στην ανατολική Μεσόγειο. Θα εκδώσουμε κι άλλες άδειες για έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο. Δικαιωνόμαστε με αυτά που κάνουμε στην Μεσόγειο. Δεν έχει δίκιο η Ευρώπη που κακομαθαίνει την Ελλάδα''.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μάλιστα, στη δήλωσή του, άφησε αιχμές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά τα εξής: ''Η Ε.Ε. είναι διπρόσωπη. Αν συμβεί κάτι στη Μεσόγειο θα είναι κακό για την Ευρώπη. Δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα αυτό που κάνει η Ευρώπη, απλά θα μειώσει την υπόληψη της Ευρώπης''.

Ο ίδιος ανέφερε πως μέχρι το 2023 αναμένεται να ξεκινήσει η άντληση αερίου από τη συγκεκριμένη γεώτρηση.  

Το κοίτασμα φυσικού αερίου εντοπίστηκε στο θαλάσσιο τομέα «Δούναβης-1», σε απόσταση περίπου 145 χιλιομέτρων βόρεια από την παραλιακή πόλη Ζόνγκουλντακ, κοντά στα όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Τουρκίας με την Βουλγαρία.

Βέβαια μένει να αποδειχθεί εάν όσα λέει είναι αλήθεια, ή πρόκειται για τα γνωστά fake news της Άγκυρας. 

Μην ξεχνάμε πως η Τουρκία έχει πέσει σε δεινή οικονομική κατάσταση, με τον Ερντογάν να επινοεί πάντα ιστορίες για αποπροσανατολίσει τον τουρκικό λαό.

https://twitter.com/Aksam/status/1296782727153430529https://twitter.com/TRTWorldNow/status/1296782697906556928https://twitter.com/Aksam/status/1296783044041486336

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ