Κόσμος

Κορονοϊός - Σεούλ: Αύξηση στα κρούσματα λόγω ψευδο-χριστιανικής αίρεσης

Η ψευδο-χριστιανική αίρεση Sarang Jeil, της οποίας η έδρα βρίσκεται στα βόρεια της νοτιοκορεάτικης πρωτεύουσας, είναι το νέο, μεγαλύτερο κέντρο διάδοσης του ιού Covid-19. Στις 15 Αυγούστου, ενάντια στις υποδείξεις της κυβέρνησης, ο αρχηγός της αίρεσης, ο Πάστορας Jun Kwang-hoon, οργάνωσε μια μαζική συνάντηση για τον εορτασμό της Ημέρας της Απελευθέρωσης και για να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση του Προέδρου Moon Jae-in. Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες άτομα όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

Μέχρι χθες τα μεσάνυχτα, 315 θετικά κρούσματα καταγράφηκαν μεταξύ των μελών της ομάδας. Οι υγειονομικές αρχές προειδοποίησαν ότι οι περιπτώσεις ενδέχεται να αυξηθούν λόγω του συλλαλητηρίου στο οποίο χιλιάδες άνθρωποι ήταν σε στενή επαφή. Ο υπουργός Υγείας Kim Ganglip άσκησε έκκληση για όλα τα μέλη της αίρεσης να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Οι 315 θετικές περιπτώσεις εμφανίστηκαν σε 2.000 άτομα που ελέγχθηκαν. Τα επίσημα μέλη της αίρεσης θα είναι τουλάχιστον 4.000!

Πριν από το Sarang Jeil, μια άλλη αίρεση, η Εκκλησία του Ιησού Shincheonji ήταν αυτή που δημιούργησε τις περισσότερες μολύνσεις στη χώρα με 5200 περιπτώσεις . Η παραμέληση που έδειξε η αίρεση Sarang Jeil προκάλεσε κύμα αντιδράσεων εναντίον της. Υπάρχει ακόμη και μια διαδικτυακή αναφορά που ζητά τη σύλληψη του πάστορα για «ζημιά στην ασφάλεια της κοινωνίας υπό το πρόσχημα της θρησκείας». Ο Jun είχε ήδη συλληφθεί τον περασμένο Μάρτιο για παραβίαση των εκλογικών νόμων. Απελευθερώθηκε τον Απρίλιο με όρους.

Η Νότια Κορέα είναι μία από τις χώρες όπου ο κορονοϊός έχει επηρεάσει λιγότερο, χάρη στην ετοιμότητα της πρόληψης και των δοκιμαστικών εργασιών που πραγματοποίησε η κυβέρνηση. Σε μια χώρα περίπου 52 εκατομμυρίων κατοίκων, οι θετικές περιπτώσεις είναι μέχρι τώρα 15.318, με 305 νεκρούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ