Κόσμος

Το έχουμε χάσει εντελώς! Ρατσισμός και στα σουτιέν!

Η εταιρεία ένδυσης Marks & Spencer ζητά συγγνώμη που επέλεξε το περιγραφικό όνομα "Tobacco" για ένα χρώμα σε ένα σουτιέν. Αυτό αφότου μια Αφρο-βρετανίδα ακτιβίστρια υπέβαλε καταγγελία εναντίον της εταιρείας και δήλωσε ότι είχε «σοκαριστεί» όταν είδε την περιγραφή του προϊόντος για το ένδυμα, αναφέρει η The Mirror .

Ήταν όταν η 29χρονη Kusi Kimani, που ζούσε στο Essex στην Αγγλία, πέρασε από μια βιτρίνα και έκανε τη.... συγκλονιστική ανακάλυψη ότι η εταιρεία ενδυμάτων επέλεξε το όνομα "Tobacco" για μια πιο σκούρα μπεζ παραλλαγή ενός από τα σουτιέν.

“Σοκαρίστηκα όταν το είδα” λέει. Η Kusi έγραψε μια επιστολή στην αλυσίδα ρούχων Marks & Spencer, η οποία τώρα ζητά συγγνώμη και δηλώνει ότι αλλάζουν το όνομα στο χρώμα. Ωστόσο, το υποτιθέμενο προσβλητικό όνομα χρώματος για το προϊόν παραμένει στο ηλεκτρονικό κατάστημα της αλυσίδας ρούχων.

Σύμφωνα με την Κούσι, οι αναφορές στο "Tobacco" στέλνουν αρνητικά μηνύματα σε άτομα με σκούρο χρώμα του δέρματος και τα κάνουν «να αισθάνονται άβολα για το σώμα τους» και «ανεπιθύμητα στην κοινωνία»!!!!!

Λέει ότι ήταν ιδιαίτερα δυσάρεστο να βρεθεί αντιμέτωπη με αυτό "λίγες εβδομάδες μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ". Η Kusi πιστεύει ότι το όνομα του χρώματος είναι μια μορφή κρυμμένου ρατσισμού, ειδικά καθώς στις πιο ανοιχτές αποχρώσεις έχουν δοθεί ονόματα όπως «Fudge» και «Cinnamon». Αντίθετα, πρότεινε να δοθούν ονόματα στο χρώμα του σουτιέν που σχετίζονται με γλυκά επιδόρπια, όπως "κακάο", "καραμέλα" ή "σοκολάτα"

Οι εκπρόσωποι της Marks & Spencer άκουσαν την κριτική από την Kusi και δήλωσαν ότι έχουν την πολιτική ότι τα καταστήματα της εταιρείας θα πρέπει να είναι "χωρίς αποκλεισμούς" με χαιρετισμούς όπως "ποικιλομορφία" σχετικά με τον τρόπο σχεδίασης της γκάμας των προϊόντων τους κλπ.

Στην παρούσα υπόθεση, η Marks & Spencer ζητά συγγνώμη καθώς δεν ήταν ποτέ η πρόθεσή της να δημιουργηθεί αυτήη εντύπωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ