Κόσμος

Πόση ανοησία! Μάσκα και για συναντήσεις μέσω... zoom 

Παρά τον κατακλυσμό δεδομένων σχετικά με την απειλή του κορονοϊού μπορεί η απότομη υπερβολική αντίδραση από εκείνους που φοβούνται...και την σκιά τους συνεχίζει ακατάπαυστα.

Το τελευταίο παράδειγμα μας έρχεται από το Τμήμα Φυσικών Πόρων του Ουισκόνσιν, που είπε στους υπαλλήλους του ότι από την 1η Αυγούστου, θα έπρεπε να φορούν μάσκα - ακόμη και για τηλεδιασκέψεις.

Ο Preston Cole του DNR είπε σε ένα e-mail στους υπαλλήλους: "Επίσης, φορέστε τη μάσκα σας, ακόμα κι αν είστε στο σπίτι, για να συμμετάσχετε σε μια εικονική συνάντηση - όπως στο Zoom ή σε άλλη πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης" ενώ κλείνοντας έγραφε "για την ασφάλεια και την υγεία των άλλων. "

Ο κυβερνήτης Tony Evers έθεσε σε ισχύ μια οδηγία περί της μάσκας από την 1η Αυγούστου, σύμφωνα με την οποία οι μάσκες πρέπει να φοριούνται κάθε φορά που ένα άτομο βρίσκεται σε κλειστό χώρο εκτός από ιδιωτική κατοικία.

Η εκπρόσωπος της DNR Megan Sheridan είπε στο Kansas City Star: «Φορώντας μάσκα κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με το ευρύ κοινό, υπενθυμίζουμε οπτικά στους λαούς ότι η κάλυψη είναι ένα σημαντικό κομμάτι στην επιχείρηση των φυσικών πόρων κατά τη διάρκεια αυτής της ταραχώδους περιόδου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ