Ευθύμης Λέκκας
Κόσμος

Στη Βηρυτό μεταβαίνει ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας

Στη Βηρυτό, την πρωτεύουσα του Λιβάνου μεταβαίνει ο Ευθύμης Λέκκας μετά τη σφοδρή και φονική έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι.


Ο καθηγητής διαχείρισης καταστροφών του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π. μεταβαίνει στη Βηρυτό προκειμένου να αναλυθούν οι παράμετροι του συμβάντος, να γίνει αποτίμηση των επιπτώσεών του, να μελετηθεί η τρωτότητα των υποδομών και των κατασκευών, να εκτιμηθεί η πορεία διαχείρισης σε καταστροφικό και μετα-καταστροφικό επίπεδο και να παρασχεθεί κάθε είδους τεχνική και επιστημονική συνδρομή διαμέσου της Πρεσβείας μας στο Λίβανο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Βασική ωστόσο επιδίωξη είναι η μελέτη μίας κρίσης που εξελίσσεται εν μέσω άλλης κρίσης» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας.

«Η εμπειρία που αποκομίζεται από ανάλογα μεγάλης κλίμακας γεγονότα είναι τεράστια και αποτελεί οδηγό στη διαμόρφωση σχεδίων Πολιτικής Προστασίας και γενικότερα στην προσπάθεια μείωσης των επιπτώσεων», καταλήγει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ουκρανός στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις 0

Τους σφάζουν στο γόνατο-Οι Ρώσοι παρέσυραν τον ουκρανικό στρατό σε μία παγίδα χωρίς διαφυγή στην Κλετσκίιβκα-Εγκλωβίστηκαν ολόκληρες μονάδες (Βίντεο)

«Θάβουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες περιγράφοντας την...