Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Εννιάχρονος είχε σφαίρα σφηνωμένη στον εγκέφαλο

Οι γονείς του 9χρονου δεν είχαν καταλάβει ότι το αγόρι είχε σφηνωμένη στον εγκέφαλό του μία σφαίρα των 9 χιλιοστών.

Σε διαδικασία ανάρρωσης βρίσκεται ένας 9χρονος από την Ανατολική Ιερουσαλήμ μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Χαντάσα για την αφαίρεση μιας σφαίρας που είχε καρφωθεί στον εγκέφαλό του. Η σφαίρα των 9 χιλιοστών διαπέρασε τον εγκέφαλο του αγοριού, σταμάτησε στο εσωτερικό του κρανίου και καρφώθηκε τελικά μέσα στον εγκέφαλο.

Οι γονείς του μικρού, από την παλαιστινιακή γειτονιά του Ρας αλ Αμούντ, πήγαν τον 9χρονο στο νοσοκομείο το βράδυ της Παρασκευής, καθώς εμφάνιζε υπνηλία και είχε ένα μικρό τραύμα στο κεφάλι και ίχνη αίματος στα μαλλιά του. Οι γιατροί έμειναν άναυδοι όταν είδαν στην αξονική τομογραφία μία σφαίρα στο κεφάλι του παιδιού.

 

Ο νευροχειρουργός Γκάι Ελόρ δήλωσε «έκθαμβος» στην εφημερίδα «The Times of Israel», καθώς όπως τόνισε, παρότι η σφαίρα διαπέρασε «πολύ σημαντικές εγκεφαλικής δομές», το αγόρι μιλάει και αναρρώνει, χωρίς να έχει υποστεί καμία εγκεφαλική ζημιά. 

Η Αστυνομία ανακοίνωσε έρευνα για την υπόθεση και εξετάζει την πιθανότητα η σφαίρα προήλθε από πυροβολισμούς σε μουσουλμανική γιορτή στο Εϊντ ελ Άντα.

Το περιστατικό συνέβη δύο μήνες αφότου μία 4χρονη από την περιοχή Ισαβίγια, κοτνά στο Ρας αλ Αμούντ, έχασε τη ζωή της από αδέσποτη σφαίρα.

«Ήταν πολύ περίεργο. Κανείς στο νοσοκομείο δεν είχε καταλάβει ότι ο μικρός είχε πυροβοληθεί. Ήταν ένα 9χρονο αγόρι που αισθανόταν υπνηλία. Η μητέρα του ανέφερε ότι το παιδί έπαιζε με τους φίλους τους όταν κάτι συνέβη, σαν να του έπεσε κάτι πάνω του. Δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι είχε τραυματιστεί. Είχε απλά ένα μικρό τραύμα στην κορυφή του κεφαλιού του» δήλωσε ο Ελόρ.  

Όταν το παιδί στάλθηκε στον αξονικό τομογράφο, ο Ελόρ επέστρεφε στο σπίτι του για το δείπνο του Σαββάτου με την οικογένειά του. Του τηλεφώνησαν από το νοσοκομείο και του είπαν ότι «η αξονική τομογραφία έδειξε ότι μια σφαίρα διαπέρασε την δεξιά πλευρά του κρανίου, πέρασε μέσα από τον εγκέφαλο και σταμάτησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού».

Στο χειρουργείο

Αμέσως επέστρεψε στο νοσοκομείο, όπου ήδη ο μικρός είχε μπει στο χειρουργείο. 

«Αφού σταθεροποιήσαμε το παιδί, μπήκαμε στο χειρουργείο και προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε τη σφαίρα που είδαμε στην αξονική τομογραφία. Προς έκπληξή μας δεν ήταν εκεί. Χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουμε κάποια τεχνολογία τελευταίας τεχνολογίας για να διαπιστώσουμε ότι η σφαίρα είχε επιστρέψει στο αριστερό μέρος του εγκεφάλου» επισήμανε ο Ελόρ και σχολίασε:

«Το παιδί ήταν πολύ τυχερό. Εάν η σφαίρα ακολουθούσε άλλη τροχιά θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον εγκέφαλο».

Όπως σημείωσε, το αγόρι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και επικοινωνεί πλήρως με το περιβάλλον.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ