Κόσμος

Αυτοί είναι οι καθηγητές που έχασαν την δουλειά του γιατί δεν υπάκουσαν στην "Βίβλο" της Αριστεράς

Kαθηγητές σε ολόκληρη την Αμερική αντιμετωπίζουν αυξανόμενη πίεση για να ευθυγραμμιστούν με το κίνημα «Κοινωνικής Δικαιοσύνης» της Αριστεράς. Δυστυχώς όμως πολλές φορές, η υποστήριξη της «κοινωνικής δικαιοσύνης» σημαίνει υποστήριξη των σοσιαλιστικών, μαρξιστικών πολιτικών και οργανώσεων.

Όλο και περισσότερο, όσοι βρίσκονται στην ακαδημαϊκή κοινότητα και δεν επιλέγουν να... υποστηρίζουν ολόψυχα τέτοια κινήματα χαρακτηρίζονται ως «ρατσιστές» και «λευκοί υπέρμαχοι» και απολύονται ή απομακρύνονται από τα ιδρύματά τους.

Ακολουθεί μια λίστα που περιγράφει μερικά από τα πιο κραυγαλέα παραδείγματα καθηγητών που υφίστανται διακρίσεις λόγω της απροθυμίας τους να υποστηρίξουν το αριστερό κίνημα κοινωνικής δικαιοσύνης.

UMass-Lowell
Η Πρύτανης Νοσηλευτικής στο UMass-Lowell απολύθηκε από το σχολείο αφού είπε πως «η ζωή του καθενός έχει σημασία» σε ένα email σε μαθητές και καθηγητές, μετά τις διαμαρτυρίες και τις ταραχές μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε αποκαλύψει το θέμα προ μηνός. Αυτό το email θεωρήθηκε «ρατσιστικό» από μαθητές και μέλη της κοινότητας και λίγες μέρες αργότερα, η Neal-Boylan είπε ότι απολύθηκε «χωρίς δίκη».

Πανεπιστήμιο του Βόρειου Τέξας
Ένας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Βόρειου Τέξας απολύθηκε αφού έκανε ένα αστείο για τις μικροεπιθέσεις. Ο Nathaniel Hiers, αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα μαθηματικών του σχολείου, βρήκε ένα φυλλάδιο στην τάξη του που προειδοποίησε τους μαθητές να μην χρησιμοποιήσουν φράσεις όπως «Η Αμερική είναι ένα χωνευτήρι» και «Η Αμερική είναι η χώρα της ευκαιρίας», επειδή θεωρήθηκαν "μικροεπιθέσεις σε μειονότητα"!  Την επόμενη εβδομάδα, ο Hiers απολύθηκε χωρίς προειδοποίηση.

Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια-Λος Άντζελες
Ο Γκόρντον Κλέιν, λέκτορας στο UCLA, τέθηκε σε αναστολή αφού αρνήθηκε να μειώσει τα πρότυπα βαθμολόγησης για τους μαύρους μαθητές του. Όταν του ζήτησαν ειδικά προνόμια βαθμολόγησης για τους μαύρους μαθητές μετά τις διαμαρτυρίες για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ο Κλέιν τους είπε σε ένα email ότι θα ήταν λάθος να δοθεί «προνομιακή μεταχείριση» σε μαθητές με βάση το χρώμα του δέρματός τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την οργή, με περισσότερους από 20.000 ανθρώπους να υπογράφουν μια αναφορά για την απόλυση του, αναφέροντας την υποτιθέμενη «κατάφωρη έλλειψη ενσυναίσθησης».

Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια
Στο Πανεπιστήμιο West Virginia, ο κ. Τσέτσεστερ, ήταν αρχηγός της αστυνομίας στην πανεπιστημιούπολη, και αναγκάστηκε να εκδώσει μια απολογία αφού μια σημαία με το σύνθημα "Blue Lives Matter" ήταν ορατή στο γραφείο του κατά τη διάρκεια μιας κλήσης μέσω Zoom. Το μήνυμα ήταν αντιστροφή του "Black Life Matters" με εμφανή στήριξη στην αστυνομία (Blue)... Οι μαθητές και η σχολή εξοργίστηκαν από την παρουσία ενός "συμβόλου επιβολής του νόμου" και ζήτησαν να απολυθεί. Ένας καθηγητής στο σχολείο κατηγόρησε τον Τσέτσεστερ ότι μοιράστηκε εικόνες «λευκών υπερεξουσιαστών», ενώ άλλοι ζήτησαν τον τερματισμό ή την παραίτησή του.Τελικά του επετράπη να διατηρήσει τη δουλειά του μετά την έκδοση επιστολής συγγνώμης και την αφαίρεση της σημαίας.

Marymount Manhattan College
Η καθηγήτρια Patricia Simon κατηγορήθηκε ότι αποκοιμήθηκε κατά τη διάρκεια μιας «αντι-ρατσιστικής» συνάντησης μέσω Zoom στην πανεπιστημιούπολη, κάτι που κατέληξε σε μια αναφορά που συγκέντρωσε σχεδόν 2.000 υπογραφές και που ζητούσαν την απόλυση της, ισχυριζόμενοι ότι πρέπει να είναι ρατσίστρια αφού δεν έλαβε σοβαρά την διαδικτυακή συνδιάσκεψη. Η Simon αμφισβητεί τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν εναντίον της, λέγοντας: «Δεν κοιμόμουν όπως υπονοείται σε κανένα σημείο κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Η φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε τραβήχτηκε χωρίς άδεια όταν κοίταζα προς τα κάτω ή ξεκούραζα για λίγο τα κουρασμένα μάτια μου λόγω του Zoom με το κεφάλι μου κεκλιμένο προς τα πίσω, κάτι που πρέπει να κάνω για να δω την οθόνη του υπολογιστή μου μέσω των τριφασικών προοδευτικών φακών μου. Άκουσα με τα αυτιά μου ολόκληρη τη συνάντηση».

Ο καθηγητής William Jacobson, ένας ειλικρινής συντηρητικός καθηγητής, λέει ότι «υπάρχει μια προσπάθεια από την κοινότητα του Cornell να με απολύσει». Επικαλέστηκε τις συντηρητικές του απόψεις και την απροθυμία να υποστηρίξει το κίνημα της Μαύρης Ζωής ως το κύριο κίνητρο πίσω από τις προσπάθειες να τον εκδιώξουν, ενώ ο Jacobson είπε ακόμη ότι οι άνθρωποι «προσπαθούν να κλείσουν τη συζήτηση μέσω ψευδών κατηγοριών για ρατσισμό».

Πανεπιστήμιο Winthrop
Ο Mark Herring, ένας συνταξιούχος Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Winthrop, λογοκρίθηκε από το σχολείο μετά τη δημοσίευση ενός op-ed που αναφέρεται στο COVID-19 ως «Ιός Wuhan» σε μια επίδειξη που περιγράφει την ενοχή της Κίνας στην τρέχουσα πανδημία. Μετά από καταγγελίες για ρατσισμό και ξενοφοβία, ο Herring διαγράφηκε και καταδικάστηκε από το σχολείο σε ένα πανεπιστημιακό email. Σε απάντηση, ο Herring είπε στην Campus Reform, «Αν όλα είναι ρατσιστικά, δεν καταλήγουμε σε τίποτα ρατσιστικό. Και ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή μετά την φρικτή δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, νομίζω ότι πρέπει πραγματικά να είμαστε προσεκτικοί με το πώς επισημαίνουμε τα πράγματα».

Πανεπιστήμιο Κοινοπολιτείας της Βιρτζίνια
Ο Javier Tapia, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κοινοπολιτείας της Βιρτζίνια, "κόπηκε" από την πανεπιστημιούπολη αφού κατηγορήθηκε για φυλετικό προφίλ, παρά το γεγονός ότι μια έρευνα δεν βρήκε σημάδια ρατσισμού ή διάκρισης εκ μέρους του. Η διαμάχη ξεκίνησε όταν ο Tapia φέρεται να κάλεσε την ασφάλεια της πανεπιστημιούπολης για την Επίκουρο Καθηγήτρια Τέχνης Caitlin Cherry, όταν την βρήκε σε μια περιοχή που προορίζεται μόνο για όσους έχουν εργασία στη σχολή. Μια επιστολή από το σχολείο αναφέρει ότι οι δύο καθηγητές «δεν γνώριζαν ο ένας τον άλλο» εκείνη την εποχή. Η Cherry πίστευε ότι ο Tapia την κάλεσε ασφάλεια επειδή είναι μαύρη, αλλά ο Tapia ισχυρίστηκε ότι την πέρασε κατά λάθος για φοιτήτρια, λόγω της «νεανικής εμφάνισής της». Μια έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Tapia δεν «ξεκίνησε τον έλεγχο ασφαλείας με βάση τη φυλή και / ή το χρώμα της καθηγήτριας [Cherry]». Παρά το γεγονός αυτό, έλαβε αργότερα μια επιστολή από το σχολείο που τον ενημέρωσε ότι είχε τοποθετηθεί σε υποχρεωτική άδεια και του απαγορεύτηκε να εμφανιστεί στην πανεπιστημιούπολη ή να επικοινωνήσει με οποιονδήποτε από τους συναδέλφους του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ