Κόσμος

Πρωτοφανές! Η πρώτη γυναίκα σε αντρική ομάδα ποδοσφαίρου

Η Βασιλική Ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ξεκινά ένα πείραμα που επιτρέπει σε μια 19χρονη κοπέλα να παίξει για μια ομάδα ανδρών.

Στην Έλεν Φωκέμα δόθηκε το πράσινο φως για να παίξει για τον VV Foarut, τον τοπικό σύλλογο στο χωριό Menaam,που έχει πληθυσμό κάτω των 3.000 ατόμων. Εάν το πείραμα  είναι επιτυχές, το KNVB ( Βασιλική Ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) λέει ότι θα εξετάσει την αλλαγή των κανόνων για να επιτρέψει στις γυναίκες να παίξουν σε τουρνουά ενηλίκων.

Οι μικτές ομάδες επιτρέπονται επί του παρόντος έως την ηλικία των 18 ετών. «Είναι υπέροχο που μπορώ να συνεχίσω να παίζω σε αυτήν την ομάδα», δήλωσε ο Fokkema στον ιστότοπο την KNVB. «Έχω παίξει με αυτούς τους παίκτες από τότε που ήμουν πέντε και θα ήταν πραγματικά κρίμα που δεν θα ήμουν μαζί τους την επόμενη σεζόν». Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να χωριστεί από τους συμπαίκτες της, η Fokkema είπε ότι ρώτησε το κλαμπ αν μπορούσαν να καταθέσουν κοινό αίτημα προς την KNVB. «Δεν έχω ιδέα πώς θα λειτουργήσει, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετέχω στο πείραμα», είπε.

Ο Art Langeler, επικεφαλής της ανάπτυξης ποδοσφαίρου της KNVB, δήλωσε ότι κάθε χρόνο ζητούνται μικτές ομάδες. «Το KNVB υποστηρίζει την ποικιλομορφία και την ισότητα και πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει χώρος για όλους να παίξουν όπως θέλουν», είπε. «Και αυτή είναι μια πραγματική πρόκληση την οποία δεν θέλαμε να αποκλείσουμε.» 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ