Κόσμος

Ινδία: Τα εγκλήματα κατά Χριστιανών αυξήθηκαν κατά 40%

Στην Ινδία, τα εγκλήματα κατά Χριστιανών αυξήθηκαν κατά 40,87%, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της οικουμενικής οργάνωσης “Βοήθεια στους διωκόμενους” , η οποία κυκλοφόρησε στις 28 Ιουλίου, παρά την καραντίνα που επιβλήθηκε στις 25 Μαρτίου λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού. Η οργάνωση είναι αφιερωμένη στην υποστήριξη των διωκόμενων Χριστιανών, ιδίως των χήρων και των ορφανών που σκοτώθηκαν λόγω μίσους για την πίστη.

Παρουσιάζοντας αυτά τα δεδομένα, ο ιδρυτής της οργάνωσης Shibu Thomas, εξήγησε ότι οι αριθμοί που δόθηκαν είναι ακριβώς η κορυφή του παγόβουνου: πολλοί δεν αναφέρουν επιθέσεις, φοβούνται τιμωρία ή γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Το 21% όλων των επιθέσεων εναντίον των Χριστιανών πραγματοποιήθηκαν στο πιο πυκνοκατοικημένο κρατίδιο, το Ουτάρ Πραντές, αλλά από τα 28 ινδικά κράτη, δεν καταγράφηκαν επιθέσεις μόνο σε έξι. Στις υπόλοιπες 22 πολιτείες, η βία κατά των Χριστιανών αυξάνεται: πρόκειται για δολοφονίες, βιασμούς, κοινωνική απόρριψη, απειλές, ξυλοδαρμούς, καύση σπιτιών και εκκλησιών και απαγόρευση χρήσης κοινών πηγών νερού. Οι πιο επικίνδυνες πολιτείες για τους χριστιανούς είναι το Τζαρκάντ, η Ορίσα και το Τσατσεγκάρ.

Ο Shibu Thomas σημείωσε ότι οι Χριστιανοί αποτελούν μόνο το 2,3 % του συνολικού πληθυσμού, δηλαδή 1,3 δισεκατομμύρια. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που συμβαίνει είναι απόδειξη της ανάπτυξης της «ινδουιστικής εθνικιστικής ιδεολογίας».

Η Ινδία έχει ανέβει από την 31η στην 10η θέση στον κατάλογο των χωρών όπου οι Χριστιανοί διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο τα τελευταία επτά χρόνια, σύμφωνα με την ρ/καθολική οργάνωση Open Doors.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ