Κόσμος

Πατέρας θυσίασε τη ζωή του για να σώσει τα παιδιά του από βέβαιο πνιγμό

Ένας πατέρας τριών παιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχασε την ζωή του την Κυριακή, στην προσπάθειά του να σώσει τα παιδιά του από πνιγμό, όταν πιάστηκαν σε παλίρροια κατά τη διάρκεια ενός οικογενειακού ταξιδιού.

Ο Τζόναθαν Στήβενς, 36 ετών, μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο με ελικόπτερο αλλά δεν κατάφερε να επιβιώσει. Σήμερα, η συντετριμμένη σύντροφός του, Λάουρα Μπέρφορντ, η οποία βρισκόταν σπίτι όταν συνέβη η τραγωδία, δήλωσε πως «πέθανε σαν ήρωας».

«Έχασα τον έρωτα της ζωής μου. Τα επτά όμορφα παιδιά του έχασαν τον πατέρα τους. Πέθανε σώζοντας τη ζωή των παιδιών του. Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν τον πόνο. Τον αγαπώ, πάντα τον αγαπούσα και πάντα θα τον αγαπώ».

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βόρειας Ουαλίας είπε:

«Στη 1:58 η αστυνομία και η ακτοφυλακή ενημερώθηκαν για έναν άνδρα που αντιμετώπιζε δυσκολίες στην θάλασσα. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Gwynedd, όπου δυστυχώς απεβίωσε».

Σύμφωνα με την Daily Mail, η ακτοφυλακή είχε πολλά παρόμοια περιστατικά σε όλη την ακτή της Ουαλίας την Κυριακή. Μαζί με το περιστατικό στο Μπάρμουθ, 3 άλλα άτομα στο Hell's Mouth χρειάστηκαν βοήθεια.

Η ακτοφυλακή στο Ηνωμένο Βασίλειο είχε την πιο δύσκολη μέρα την Παρασκευή, καθώς καταγράφηκε ως η τρίτη πιο ζεστή μέρα εδώ και 4 χρόνια και είχαν να αντιμετωπίσουν πάνω από 300 περιστατικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ