Κόσμος

Ο μεγάλος εχθρός του Ερντογάν βρίσκεται “εντός των πυλών” της Τουρκίας

Ο μεγάλος εχθρός του Ερντογάν βρίσκεται “εντός των πυλών” της Τουρκίας και έχει να κάνει με την οικονομία. Η τουρκική λίρα κατρακυλά και πάρα πολλοί οικονομικοί αναλυτές λένε ότι η Τουρκία θα ΄πρεπε να ΄ναι ήδη στο Δ.Ν.Τ.

Ο Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος με ένα σχόλιο του ,επισημαίνει μια παράμετρο που μας διαφεύγει. Είναι το “μαύρο χρήμα” που “κινείται” και “κινεί” την οικονομία της Τουρκίας.

Γράφει:

“Τα σχόλια και οι αναλύσεις  περί Τουρκικής οικονομίας που ασχολούνται με τα επίσημα  στοιχεία, καλό θα ήταν να ασχοληθούν και με τα ανεπίσημα  που είναι θηριώδη, προκειμένου να έχουμε πλήρη εικόνα.

Όλο το παγκόσμιο εμπόριο  της ” μαύρης οικονομίας ” περνάει  από εκεί , συνεπικουρούμενη η εσωτερική οικονομία από το Diyanet İşleri καθώς και  από τρίτες  χώρες  που χρηματοδοτούν  αφειδώς.  Μια χρηματοδότηση  που δεν φτάνει  στον κόσμο , ο οποίος (οι νέοι) χάνει σταθερά  την πίστη  του  στον αξιακό  Κώδικα  των Kemalιστών  και πλέον των Erdoğanιστών, με δυσφορία, μη επαρκώς οργανωμένη μαζικά. Η μετανάστευση είναι μια πρώτη αντίδραση.

 

Το “μαύρο  χρήμα ” πρέπει να “ασπρίσει ” ειδάλλως δεν μπορεί  να κινηθεί επίσημα στην αγορά  (εσωτερική  – διεθνή) , γι’ αυτό πρέπει  να ληφθούν δάνεια.  

Η αποπληρωμή των δανείων και το ” άσπρισμα” του “μαύρου  χρήματος” είναι μια παλιά κυκλική διαδικασία γνωστή διεθνώς .
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...