Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Κούρδοι "χτύπησαν" στόχο μέσα στην Τουρκία: Σαμποτάζ στη βάση της Μενεμένης

Επίθεση πραγματοποιήθηκε από Κούρδους μαχητές, μέσα σε τουρκικό έδαφος και μάλιστα σε στρατιωτική και απόρρητη περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, φέρεται πως οι YPS-JIN πυρπόλησαν την αεροπορική στρατιωτική βάση της Σμύρνης

Οι Ομάδες Αντιποίνων Μάρτυρα Εσκέρ Ζερντέστ YPS-JIN, ανακοίνωσαν πώς πραγματοποίησαν δράσεις σαμποτάζ σε στρατιωτικό υπόστεγο στην αεροπορική βάση της Μενεμένης στη Σμύρνη και στο τελεφερίκ που υπάρχει στην περιοχή Μπάλτσοβα.

Επιπλέον ανέφεραν πως πραγματοποίησαν στην Σμύρνη κινήσεις εκδίκησης κατά “Των αποικιοκρατών, των πρακτόρων και των συνεργατών τους”, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr.
 

Σχετικά με την δράση της στη Μενεμένη αναφέρθηκαν τα εξής:

“Στις 30 Ιουλίου 2020 στην περιοχή όπου βρίσκεται η στρατιωτική αεροπορική βάση της Μενεμένης στη Σμύρνη, πραγματοποιήθηκε δράση πυρπόλησης. Ως αποτέλεσμα της δράσης ήταν η ολοκληρωτική καταστροφή ενός στρατιωτικού υπόστεγου του τουρκικού κράτους.

Παρά το ότι πρόκειται για μία απόρρητη περιοχή στην οποία δεν έχει πρόσβαση ούτε ο τύπος, παρά τις επεμβάσεις των φασιστών ένα από αυτά τα απόρρητα υπόστεγα πυρπολήθηκε και καταστράφηκε εντελώς. “.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ