Κόσμος

Μπλόκο Ιταλίας σε Σερβία, Κόσοβο και Μαυροβούνιο λόγω κορονοϊού

Η Ιταλία απαγόρευσε την είσοδο στα εδάφη της σε όσους προέρχονται ή έχουν περάσει από 16 συγκεκριμένα κράτη τις 2 τελευταίες εβδομάδες - Τι ισχύει για τις ΗΠΑ

Η Σερβία, το Κόσοβο και το Μαυροβούνιο προστίθενται στις 13 χώρες που η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε να θέσει «σε καραντίνα» στις 9 Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ουσιαστικά, όποιος προέρχεται ή τις τελευταίες 14 ημέρες έχει περάσει από την Βραζιλία, το Μπαχρέιν, την Αρμενία, το Μπανγκλαντές, την Βοσνία Ερζεγοβίνη, την Χιλή, το Κουβέιτ, την Βόρεια Μακεδονία, την Δημοκρατία του Μόλδοβα, το Ομάν, τον Παναμά, το Περού και την Δομινικανή Δημοκρατία, δεν μπορεί να εισέλθει στην Ιταλία.

Στον κατάλογο των χωρών αυτών, προστέθηκαν σήμερα και τα τρία προαναφερθέντα βαλκανικά κράτη. Προς το παρόν, το μέτρο αυτό δεν επεκτάθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να υπερασπισθούμε τις μέχρι τώρα προόδους. Η κρίση του κορωνοϊού είναι στην πιο σκληρή φάση της», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σίσι - Χαφταρ
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη! Προς τελική υπογραφή συμφωνία Αιγύπτου-Λιβύης για οριοθέτηση των ΑΟΖ τους - "Στα κάγκελα" οι Τούρκοι - Ο αντίκτυπος για την Ελλάδα

Η υπογραφή συμφωνίας που οριοθετεί τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Λιβύης ξεχώρισε ως ένα από τα πιο κρίσιμα...
Μέση Ανατολή 0

"Φωτιά" παίρνει η Συρία μετά την δολοφονία Αμερικανών στρατιωτών από τον ISIS - Έξαλλος ο Τράμπ απειλεί θεούς και δαίμονες - Ανίκανες Τουρκία-Συρία να εγγυηθούν την ασφάλεια

Τρομοκράτης του ISIS άνοιξε πυρ εναντίον κοινής περιπολίας κοντά στην Παλμύρα, σκοτώνοντας δύο Αμερικανούς στρατιώτες...