Κόσμος

Ντιμπέιτ με την Σουηδέζα ακτιβίστρια ζητάει η αντι-Γκρέτα

Την αντί-Γκρέτα, δηλαδή την νεαρή Seibt που τα βάζει με όσους υποστηρίζουν την τρομολαγνεία για το κλίμα, σάς την έχουμε γνωρίσει σε προηγούμενα άρθρα του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.


Τώρα η αντίπαλος της Greta Thunberg, Naomi Seibt, της πετάει το γάντι και την προκαλεί σε ντιμπέιτ αφού κοροϊδεύει τη στάση της για την αλλαγή του κλίματος και την παροτρύνει να σταματήσει να «διαδίδει πανικό, αλλά να προσφέρει ελπίδα». Η Seibt, έθεσε το αίτημα μετά την στάση της ΕΕ, η οποία περιφρόνησε την ίδια, παρά το γεγονός ότι επέτρεψε στην Thunberg να...υποδείξει στους ευρωβουλευτές τα θέματα της κλιματικής κρίσης.

Η 19χρονη Γερμανίδα έχει ζητήσει από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να ακούσουν την άλλη πλευρά της συζήτησης, η οποία επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η θλιβερή προοπτική για τις εκπομπές άνθρακα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Η Seibt, η οποία είχε προηγουμένως ισχυριστεί πως η Thunberg έχει εξαπλώσει «πανικό γύρω από την κλιματική αλλαγή όταν θα έπρεπε να προσφέρει ελπίδα», συμφωνεί ότι το διοξείδιο του άνθρακα - ένα υποπροϊόν από τη χρήση ορυκτών καυσίμων - επηρεάζει την κλιματική αλλαγή. Ωστόσο, υποστηρίζει ότι η πραγματική ζημιά που προκαλεί είναι σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη της ίδιας της Thunberg.

Και αφού είδε την Thunberg να προσκαλείται να μιλήσει με τους ηγέτες της ΕΕ νωρίτερα φέτος - παρά την επιβολή όρων κλειδώματος του κορονοϊού - η Seibt ήθελε κι εκείνη την ευκαιρία να συζητήσει το νομοσχέδιο και άλλες ρυθμίσεις που θα μπορούσαν να γίνουν.

Όταν ρωτήθηκε από το Express.co.uk αν περιμένει να της ζητηθεί να μιλήσει στην ΕΕ, είπε:«Δεν το πιστεύω γιατί είναι τόσο βυθισμένοι στις πεποιθήσεις τους που δεν θέλουν κανέναν από έξω να έρθει και να τους μιλήσει. Ακόμα κι αν προσπαθούσα να επικοινωνήσω μαζί τους, δεν νομίζω ότι θα μου επέτρεπαν να μιλήσω και γι 'αυτό δέχομαι κάθε ευκαιρία για μια συνέντευξη ή για να μιλήσω γιατί θα ήθελα να μιλήσω με κάποιον από την άλλη πλευρά. Και αν κάποιος είναι πρόθυμος να συζητήσει μαζί μου, ακόμα κι αν η Γκρέτα είναι πρόθυμη να συζητήσει μαζί μου, είμαι πρόθυμη να έρθω οποιαδήποτε στιγμή και να συζητήσω για το θέμα."

Τα αποκλειστικά σχόλιά της ήρθαν εν μέσω της ανακοίνωσης ότι οι Βρυξέλλες σκόπευαν να δημιουργήσουν νέα νομοθεσία προκειμένου να εξαλείψουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ώστε να καταστούν η πρώτη «ουδέτερη από άνθρακα ήπειρο» στον κόσμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ