Κόσμος

Μοναχός με κορονoϊό δραπέτευσε από μοναστήρι και τρύπωσε στη Μολδαβία

Ένας μοναχός με κορονoϊό που εντοπίστηκε στην Ιερά Μονή Novo-Nyametsky στο χωριό Kitskany κοντά στην Tiraspol, κατέφυγε στη Μολδαβία. Η Τιράσπολ ή Τιράσπολη διεθνώς αναγνωρίζεται ως πόλη της Μολδαβίας, αλλά de facto είναι πρωτεύουσα και διοικητικό κέντρο του μη-αναγνωρισμένου κράτους της Υπερδνειστερίας.

"Ένας μοναχός που διαγνώστηκε με COVID-19, έχοντας παραβιάσει τις απαιτήσεις καραντίνας, εγκατέλειψε το μοναστήρι και διέσχισε παράνομα τα σύνορα προς την κατεύθυνση της Μολδαβίας", ανέφερε η δήλωση.

Όπως αναφέρεται η διαφυγή του μοναχού αναφέρθηκε στο Κισινάου.

Προηγουμένως, στο μοναστήρι καταγράφηκε ένα ξέσπασμα κορονοϊού και εντοπίστηκαν 17 περιπτώσεις μόλυνσης. Ένας κληρικός του μοναστηριού πέθανε ως αποτέλεσμα της μόλυνσης στο νοσοκομείο μολυσματικών ασθενειών του Slobodzey.

Σύμφωνα με τα κεντρικά γραφεία επιχειρήσεων της Υπερδνειστερίας, από την αρχή της πανδημίας, ο κορονοϊός επιβεβαιώθηκε σε σε 1302 περιπτώσεις, από τις οποίες 50 άτομα πέθαναν. Η Υπερδνειστερία, το 60% της οποίας οι κάτοικοι είναι Ρώσοι και Ουκρανοί, προσπάθησαν να αποχωρήσουν από τη Μολδαβία πριν από την κατάρρευση της ΕΣΣΔ , φοβούμενοι ότι, εν μέσω εθνικιστικών τάσεων η Μολδαβία θα ενταχθεί στη Ρουμανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ