Κόσμος

Σουηδία-Σοσιαλδημοκράτες: Να απομακρύνονται τα παιδιά από τους πατέρες που πήγαν σε ιερόδουλες

Έντονο σκεπτικισμό έχει δημιουργήσει η νέα...προοδευτική θέση φεμινιστικής αύρας στην Σουηδία.

Σε ένα άρθρο γνώμης, τρεις γυναίκες Σοσιαλδημοκράτες, μεταξύ των οποίων η Heléne Fritzon , ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος για θέματα φύλου στην ομάδα των Σοσιαλδημοκρατικών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απαιτούν οι πατέρες που αγοράζουν σεξ να αναφέρονται αυτόματα στις κοινωνικές υπηρεσίες. Με αφορμή ένα περιστατικό τον Μάιο ότι ένας πατέρας είχε βρεθεί με μια ιερόδουλη, χρειάστηκαν μόνο λίγες μέρες για να προτείνει η κυβέρνηση ότι οι κυρώσεις για την αγορά σεξ πρέπει να αυξηθούν ώστε να επιβάλλεται αποκλειστικά φυλάκιση. Σήμερα, η ποινή είναι συνήθως πρόστιμο, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση έως και ένα έτος.

Όταν ένας άντρας έχει καταδικαστεί για αγορά σεξ και ταυτόχρονα είναι ο κηδεμόνας ενός παιδιού, αυτό θα πρέπει να σημαίνει μια αυτόματη αναφορά ανησυχίας για τις κοινωνικές υπηρεσίες, γράφουν οι Heléne Fritzon Elin Gustafsson και Carina Ohlsson (S) στο άρθρο .

Ο νόμος για την αγορά σεξ πάει πίσω στο 1999, και σημαίνει ότι όσοι αγοράζουν σεξ πρέπει να τιμωρηθούν, αλλά όχι εκείνοι που πουλάνε, Οι τρεις γυναίκες μάλιστα θέλουν να εξάγουν αυτόν τον νόμο σε άλλες χώρες της ΕΕ. "Εάν ένας γονέας έχει διαπράξει έγκλημα, το παιδί μπορεί να χρειάζεται κοινωνικές υπηρεσίες για να λάβει υποστήριξη και προστασία", αναφέρεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ