Αγία Σοφία
Κόσμος

Ασυγκράτητος ο Ερντογάν: Με πυρετώδεις ρυθμούς η προετοιμασία της Αγιάς Σοφιάς

Ο τούρκος έχει δώσει εντολή και έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Μάλιστα, έχουν ξεκινήσει και υφαίνονται χαλιά αντιβακτηριδιακά και θερμαινόμενα που θα απλωθούν στα σημεία όπου θα γίνεται η μουσουλμανική προσευχή, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αλλαγές

Ακόμα, σύμφωνα με το MEGA, η σκαλωσιά στην αριστερή πλευρά του κεντρικού ναού θα παραμείνει και οι εργασίες θα συνεχιστούν.

Την ίδια ώρα, μελετώνται τα τεχνάσματα με τα οποία θα καλυφθούν τα ψηφιδωτά, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η τουρκική πλευρά μάλλον εστιάζει σε παιχνίδια οπτικά περισσότερο, παρά στη λύση των κουρτινών.

Δύο ιμάμηδες

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διοριστούν δύο ιμάμηδες και τέσσερις μουεζίνηδες, ενώ θα γίνεται ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγία Σοφία συνέχεια καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι ο ναός θα είναι ανοιχτός συνέχεια για λατρεία, δηλαδή πέντε φορές την ημέρα, και μόνο ενδιάμεσα οι τουρίστες θα μπορούν να βλέπουν τα ψηφιδωτά και τις εικόνες που υπάρχουν στο ναό.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ