Κόσμος

Παλάβωσαν οι αριστεροί! Τώρα τους φταίει ο “αντικομμουνιστής” Όργουελ

Παρά το γεγονός ότι είναι νεκρός για 70 χρόνια, ο Τζορτζ Όργουελ μέσα από τα έργα του είναι πάντα επίκαιρος. Παρόλα αυτά η αριστερομπερδεμένη ανοησία τον έβαλε στο στόχαστρο αφού ένας αριστερός δημοσιογράφος τον χαρακτήρισε «κακό άνθρωπο» που βοήθησε τους Ναζί με την έντονη κριτική του για τη σταλινική Ρωσία.

Ο Benjamin (Ben) Norton ακολούθησε καταγγέλλοντας τον συγγραφέα του “1984” ως «αντιδραστικό που μισούσε τους κομμουνιστές περισσότερο από τους φασίστες» προτού ισχυριστεί ότι ο Orwell “δεν πίστευε στην ελευθερία του λόγου. Ήθελε να αφαιρέσει την ελεύθερη ομιλία των κομμουνιστών. Ο Όργουελ ήταν μια απόλυτη απάτη. "

“Ο Όργουελ ακυρώθηκε. Σταματήστε να διαβάζετε τον Όργουελ. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να μάθετε από τα βιβλία του λέει ο Μπεν"έγραψε στο Twitter ο Ryan McGoverne.

"Εκτός από το να είναι ένα καρφί της κυβέρνησης, η απάτη Τζορτζ Όργουελ πέρασε τον Β' 'Παγκόσμιο Πόλεμο δαιμονοποιώντας την ΕΣΣΔ καθώς νίκησε τον Ναζισμό", έγραψε ο Μπεν Νόρμαν.

“Καθώς ο Ερυθρός Στρατός θυσίασε εκατομμύρια ζωές σε μάχες κατά του Χίτλερ, και καθώς το ναζιστικό καθεστώς έβαλε τους Εβραίους σε θαλάμους αερίου, ο Όργουελ έγραφε την “Φάρμα των Ζώων”. Ανόητο άτομο", πρόσθεσε.

Ο Όργουελ πέθανε το 1950 και η κληρονομιά του ως εικόνα του αντι-αυταρχισμού διατηρείται σταθερά τα τελευταία 70 χρόνια.

Αλλά όπως είδαμε με τις απόπειρες ανατροπής αγαλμάτων των Ουίνστον Τσόρτσιλ, Τζορτζ Ουάσινγκτον και Τόμας Τζέφερσον, ο όχλος είναι τόσο πρόθυμος να ξαναγράψει την ιστορία και να επιβάλει μια πολιτισμική... επανάσταση, ούτως ώστε ούτε καν μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα της ιστορίας είναι ασφαλή .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ