Κόσμος

Ισλαμιστές ετοίμαζαν μακελειό στην Αγγλία: Σκύλος δάγκωσε τον έναν

Τέσσερις ύποπτοι Ισλαμιστές συνελήφθησαν από την Αστυνομία σε επιχείρηση σε ολόκληρη τη Βρετανία.

Ένας 27χρονος άνδρας δαγκώθηκε μάλιστα από σκύλο της αστυνομίας σε ένοπλη επιδρομή καθώς τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για ύποπτο ισλαμικό σχέδιο τρομοκρατίας. Ο ύποπτος κρατήθηκε σε αστυνομικό τμήμα στο ανατολικό Λονδίνο, ενώ επίσης ένα 17χρονο αγόρι και ένας 31χρονος συνελήφθησαν σε άλλο κοντινό ακίνητο, και τέλος ένας 32χρονος συνελήφθη στο Leicestershire.

Η αστυνομία είπε ότι δεν υπήρξαν πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια των δύο ένοπλων επιδρομών στην πρωτεύουσα, αλλά ο 27χρονος άνδρας δαγκώθηκε στα πόδια από ένα σκυλί της αστυνομίας. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι τραυματισμοί του δεν πιστεύεται ότι είναι σοβαροί.

Και οι τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν με την υποψία ότι ασχολήθηκαν με την προετοιμασία ή την υποκίνηση τρομοκρατικών πράξεων σύμφωνα με το τμήμα 41 του τρομοκρατικού νόμου 2000.

Έχουν τεθεί υπό αστυνομική κράτηση, ενώ αξιωματικοί ψάχνουν τρεις διευθύνσεις και μια άλλη ιδιοκτησία στο ανατολικό Λονδίνο.

Πηγές ανέφεραν ότι οι επιδρομές ήταν μέρος μιας επιχείρησης υπό την ηγεσία της υπηρεσίας μυστικών πληροφοριών για μια ύποπτη ισλαμιστική συνωμοσία.

Ο λογαριασμός του Met Redbridge Borough στο Twitter ανέφερε ότι η αστυνομική δραστηριότητα στο Goodmayes, στο ανατολικό Λονδίνο, σχετίζεται με τις τρομοκρατικές συλλήψεις, ενώ τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν δύο ένοπλες επιδρομές στην περιοχή.

Σε αυτό που πιστεύεται ότι είναι μια ξεχωριστή επιδρομή κοντά στο Ilfracombe Gardens, ένοπλοι αξιωματικοί εμφανίστηκαν στην μπροστινή πόρτα ενός σπιτιού - με έναν αξιωματικό να λέει σε όσους ήταν στο σπιτι  να "περπατούν προς τα μένα αργά" και "βάλτε τα χέρια σας στο κεφάλι σας".

Στη συνέχεια φαίνεται ένας άντρας να απομακρύνεται από το σπίτι με τα χέρια υψωμένα. Ένας γείτονας είπε ότι δεν γνώριζε τους ανθρώπους που ζούσαν εκεί πολύ καλά "καθώς δεν μιλούν πολύ καλά Αγγλικά". Πρόσθεσε: «Πολλοί άνθρωποι μπαίνουν και βγαίνουν (από το σπίτι). Είναι λίγο μεγάλη οικογένεια. Δεν τους μιλάμε τόσο πολύ σε σύγκριση με τους άλλους γείτονές μας.

Ένας άλλος γείτονας, ο οποίος ήθελε να παραμείνει ανώνυμος, είπε ότι η οικογένεια είχε ζήσει εκεί για λίγα χρόνια. «Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς ποιος ζει εκεί, υπάρχει μια οικογένεια που έρχεται και φεύγει, υπάρχουν γιοι και κόρες και μικρά παιδιά», είπε ο γείτονας. «Είναι προφανώς μια μουσουλμανική οικογένεια, αλλά είναι αρκετά ήρεμοι, δεν έχω παρατηρήσει ποτέ κανένα πρόβλημα»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ