Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Νότια Κορέα: Νεκρός βρέθηκε ο δήμαρχος της Σεούλ (upd)

Ανανέωση

Νεκρός βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος της Σεούλ Παρκ Γουόν-σουν τον οποίο η κόρη του δήλωσε ως αγνοούμενο μια μέρα νωρίτερα, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας βρήκε το πτώμα του δημάρχου στο βόρεια προάστια της πόλης Μτ Μπουγάκ, σε μια συνοικία όπου εντοπίστηκε για τελευταία φορά το σήμα του τηλεφώνου του.

Ο Παρκ ήταν δήμαρχος της Σεούλ από το 2011 και θεωρείτο πιθανός προεδρικός υποψήφιος των φιλελευθέρων στις προεδρικές εκλογές του 2022

 

Αρχικό κείμενο

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας, Σεούλ έχει εξαφανιστεί από την Πέμπτη αφού άφησε ένα ηχητικό μήνυμα, το οποίο η κόρη του περιέγραψε σαν διαθήκη, σύμφωνα με την αστυνομία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι αναζητούν τον δήμαρχο Παρκ Γουόν σε έναν μικρό λόφο στη γειτονιά Σουνγκμπουκ της Σεούλ, όπου εντοπίστηκε τελευταία φορά το σήμα του κινητού τηλεφώνου του. Σύμφωνα με την αστυνομία το κινητό τηλέφωνο του Παρκ ήταν απενεργοποιημένο.

Η κόρη του κάλεσε την αστυνομία το απόγευμα της Πέμπτης και είπε ότι ο πατέρας της άφησε ένα μήνυμα «σαν διαθήκη» πριν φύγει από το σπίτι τους 4-5 ώρες νωρίτερα.

Η κόρη του δεν εξήγησε το περιεχόμενο του μηνύματος, όπως είπε ο Γιν Κιμ, αξιωματικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Σεούλ, ο οποίος είναι και υπεύθυνος για την επιχείρηση αναζήτησης του.

Η κόρη του αποφάσισε να καλέσει την αστυνομία επειδή δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον πατέρα της στο τηλέφωνο, ανέφερε επίσης αξιωματικός της αστυνομίας υπό καθεστώς  ανωνυμίας, επειδή δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει με τα μέσα ενημέρωσης για το θέμα.

Περίπου 150 αξιωματικοί, ένα drone και ένα σκυλί της αστυνομίας έχουν κινητοποιηθεί για την αναζήτηση του, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πιθανή η εμπλοκή του σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Το τηλεοπτικό δίκτυο SBS ανέφερε ότι μία από τις γραμματείς του Γουόν, υπέβαλε καταγγελία σε αστυνομικό τμήμα της Σεούλ την Τετάρτη (8/7) το βράδυ. Τον κατηγόρησε για συνεχιζόμενη σεξουαλική παρενόχληση και σωματική επαφή παρά την θέληση της, από το 2017 έως και σήμερα.

Το ρεπορτάζ του SBS ανέφερε επίσης ότι η γραμματέας είπε στις Αρχές ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός γυναικών που εργάζονται στο Δημαρχείο της Σεούλ οι οποίες έχουν υποστεί παρόμοια σεξουαλική παρενόχληση από τον Γουόν. 

Ο Γουόν, που είναι δήμαρχος της Σεούλ από το 2011, θεωρούταν πιθανός προεδρικός υποψήφιος των φιλελευθέρων στις προεδρικές εκλογές του 2022.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ