Κόσμος

Βέλγιο: Εθνικιστές βουλευτές έλαβαν επιστολή με σκόνη!

Χθες Τετάρτη τουλάχιστον οκτώ βουλευτές, η πλειοψηφία των οποίων ανήκε στο Vlaams Belang-Kamerfractie, έλαβε μια ανώνυμη επιστολή που περιείχε μια ύποπτη σκόνη. Η βουλευτής Katleen Bury, η οποία έλαβε επιστολή στο σπίτι της στο Dilbeek, ήταν η πρώτη που παρατήρησε την επιστολή. Αργότερα, πολλά άλλα μέλη του κόμματος ανακάλυψαν ότι ήταν επίσης θύματα παρόμοιων γεγονότων. Η Kathleen Depoorter ανέφερε κάτι ανάλογο επίσης, και είναι η μόνη βουλευτής του N-VA (New Flemish Alliance -συντηρητικό κόμμα) που είχε λάβει τέτοια επιστολή.

Ο πρόεδρος του κόμματος Vlaams Belang, Tom Van Grieken σίγουρα δεν εντυπωσιάστηκε και απάντησε μέσω του Twitter στις απειλές για τους συναδέλφους βουλευτές του: «Αρκετοί βουλευτές έλαβαν ύποπτες επιστολές σε σκόνη σήμερα… Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ στον εκφοβισμό! Συνεχίζουμε τον πολιτικό μας αγώνα με περισσότερο κίνητρο από ποτέ ».

Η Katleen Bury (VB) ήταν η πρώτη που ανέφερε την παραλαβή μιας ύποπτης επιστολής σκόνης την Τετάρτη το απόγευμα. Έκανε λόγο για λευκό κάλυμμα που περιείχε γκριζωπή σκόνη. Ο Μπάρι λέει ότι δεν εκπλήσσεται «που οι αντίπαλοί μας, λόγω έλλειψης επιχειρημάτων, πέφτουν σε τέτοιες καταστροφικές πράξεις». Βλέπει μια εξήγηση στις πρόσφατες ευνοϊκές δημοσκοπήσεις για τους Vlaams Belang: "Προφανώς παρέχουν ένα επιπλέον μέρος της απογοήτευσης στους πολιτικούς μας αντιπάλους."Μετά την Bury, αρκετοί άλλοι βουλευτές του Vlaams Belang ανακάλυψαν το ίδιο γράμμα στο γραμματοκιβώτιό τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο βουλευτής Hans Verreyt από το Boom έλαβε επίσης έναν λευκό φάκελο με γκριζωπή σκόνη στη διεύθυνση του σπιτιού του. «Οι ευνοϊκές δημοσκοπήσεις για το κόμμα Vlaams Belang παρέχουν προφανώς ένα επιπλέον μέρος της απογοήτευσης για τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Αλλά όποιος πιστεύει ότι θα εκφοβιστεί από αυτό είναι λάθος. Αυτό ενισχύει μόνο την πεποίθησή μου» , λέει.

Ο βουλευτής και δημοτικός σύμβουλος από το Buggenhout, Steven Creyelman είχε ήδη προειδοποιήσει τη σύζυγό του να μην ανοίξει το γραμματοκιβώτιο. Μιλώντας στην εφημερίδα Het Nieuwsblad, ομολόγησε ότι δεν είναι η πρώτη παρενόχληση που είχε αντιμετωπίσει: “Έχουν ήδη σκάσει τα λάστιχά μου δύο φορές και σε μια φλαμανδική σημαία που κρέμεται έξω από το σπίτι μου έβαλαν φωτιά. Πετούν τακτικά πράγματα στα παράθυρα του σπιτιού μου, αλλά αυτό το γράμμα ήταν το χειρότερο μέχρι τώρα "

Οι άλλοι βουλευτές του Vlaams Belang που έλαβαν μια επιστολή είναιοι : Kurt Ravyts , Ellen Samyn και Nathalie Dewulf .

Στο παρελθόν, είχαν ήδη αποσταλεί επιστολές στην εθνική γραμματεία του κόμματος, στην ομάδα του φλαμανδικού κοινοβουλίου και στον φλαμανδό βουλευτή Filip Dewinter .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ