Κόσμος

Η Σουηδία επιβάλλει «περιβαλλοντικούς πράκτορες» με... περίεργα καθήκοντα

Η πόλη Σόλνα, βόρεια της Στοκχόλμης, προσέλαβε δέκα χαρακτηριζόμενους “περιβαλλοντικούς πράκτορες” για το καλοκαίρι για να διαδώσουν πληροφορίες, μεταξύ άλλων, σχετικά με τα κλιματικά ζητήματα στους κατοίκους της περιοχής, και βέβαια με χρήματα των φορολογουμένων. Ενδιαφέρον έχει μάλιστα πως σύμφωνα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο επόπτης του έργου λατρεύει τη Γκρέτα Τούνμπεργκ και είναι ανοιχτά αντιδημοκρατικός.

Στην τοπική εφημερίδα StockholmDirekt διαβάζουμε, λοιπόν, ότι δέκα άτομα προσλαμβάνονται για "συμβολή σε ένα καλύτερο περιβάλλον".

Αντικείμενό τους η "ενημέρωση των πολιτών για το κλίμα"...

Οι «πληροφοριοδότες» πρέπει να μιλήσουν στους κατοίκους της Σόλνα, οι οποίοι είναι ομάδες στόχοι για την ενέργεια και το κλίμα. Σύμφωνα με τη συνέντευξη στην τοπική εφημερίδα, οι έχουν ετοιμάσει αφίσες και μηνύματα σχετικά με τη σημασία της προστασίας του πλανήτη. Έχει δημιουργηθεί επίσης μια λίστα με τραγούδια στο Spotify για το περιβάλλον και τη γη.

Ο επόπτης Maja Magnusson, ο οποίος είναι «πολιτιστικός στρατηγός» στην πόλη Solna, είναι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και θέλει να συνεχίσει στο μέλλον το έργο των «περιβαλλοντικών παραγόντων».

 

Οι επόπτες ζητούν πολιτική ανυπακοή

 

Στην περιγραφή της εργασίας από την πόλη Solna είναι επίσης δυνατό να διαβ'ασει κανείς ότι ο Jonas Fläckerud είναι ο επόπτης των νέων πρακτόρων ως ειδικός στην περιοχή. Μια πιο προσεκτική ματιά στο ποιος είναι ο Fläckerud δείχνει ότι είναι ένας αφοσιωμένος περιβαλλοντικός ακτιβιστής, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ασχολείται με την προπαγάνδα από την αμφιλεγόμενη ανησυχία για το κλίμα της Greta Thunberg. Στο Facebook, ο Fläckerud καλεί επίσης τους πολίτες εν μέσω της τρέχουσας κρίσης του κορονοϊού με περίπου 5500 νεκρούς, να βασίζονται στη γραμμή του κρατικού επιδημιολόγου Anders Tegnell και να μην ακούνε αυτούς που είναι επικριτικοί.

Οι επόπτες της Solna City λένε ότι η κριτική των Σουηδών Δημοκρατών για την Αρχή Δημόσιας Υγείας είναι αβάσιμη, επειδή ο Jimmie Åkesson είναι αμόρφωτος και εθισμένος στα τυχερά παιχνίδια. "Ποιος γνωρίζετε περισσότερο για την προστασία από λοιμώξεις;".

Επιπλέον, ο επόπτης... δυσκολεύεται με την πολλή δημοκρατία αφού κατά την προεκλογική εκστρατεία το 2018, κάλεσε τους πολίτες που διαμένουν στο Södermalm της Στοκχόλμης να χρησιμοποιήσουν το βραδινό τους περίπατο για να μαζεύουν φυλλάδια από το κόμμα Alternative for Sweden (AFS) και να τα πετούν στον κάλαθο των αχρήστων!!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ