Κόσμος

Γεννήθηκε δικέφαλο βρέφος - Δίνει «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή

Μπροστά σε ενα απίστευτο περιστατικό ήρθαν οι γιατροί στην κλινική της πόλης Samarkand καθώς ένα βρέφος γεννήθηκε με δυο κεφάλια αλλά και διπλά όργανα!

Τα ενωμένα δίδυμα έχουν ένα γεννητικό όργανο, με τους γιατρούς να αναφέρουν πως αμφότερα είναι αγόρια. Το βρέφος δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή ενώ θεωρείται πάρα πολύ δύσκολο να γίνει μια επέμβαση διαχωρισμού αυτή την στιγμή.

«Σε ιατρικούς όρους, μιλάμε για σιαμαία δίδυμα. Αυτή την στιγμή βρίσκεται στην εντατική του νοσοκομείου. Τα εσωτερικά όργανα του μωρού είναι διπλά, ωστόσο υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα πως έχει ένα γεννητικό όργανο», δήλωσε ο Dilshod Rakhmonov, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος γιατρός.

Μιλάμε για μια πάρα πολύ σπάνια περίπτωση, καθώς η γέννηση σιαμαίων καταγράφεται ως μια φορά στις 220.000 υποθέσεις. Τα παιδιά που γεννιούνται σιαμαία συνήθως δεν ξεπερνούν τα 50 χρόνια ζωής.

«Αυτή η περίπτωση είναι πιο πολύπλοκή, γιατί τα δυο σώματα είναι ένα. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιούμε πολύ πιο περίπλοκες εξετάσεις. Η γενική κατάσταση του παιδιού είναι καλή, αλλά κρίσιμη», πρόσθεσε ο Rakhmonov.

GALLERY

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ