Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

"Πυρά" Τσαβούσογλου σε Μακρόν: Η Γαλλία δεν είναι έντιμη - Στηρίζει πειρατές και πραξικοπηματίες στη Λιβύη

Επίθεση εναντίον του Εμμάνουελ Μακρόν εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ανέφερε πως

H Γαλλία ποιον υποστηρίζει;  Αυτόν τον πραξικοπηματία τον πειρατή! Eμάς όλες μας οι σχέσεις είναι διαφανείς, στα πλαίσια των συμφωνιών. Η Γαλλία όμως δεν είναι έντιμη.  Όταν τη ρωτάς δηλώνει πως δεν δίνει όπλα στον Χαφτάρ, ούτε πως τον υποστηρίζει. Όλη η πραγματικότητα όμως είναι ξεκάθαρη υπάρχουν εκθέσεις. Το χρήμα το δίνει το Άμπου Ντάμπι και τα όπλα η Γαλλία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ούγγρο ομόλογο του Πίτερ Σιζάρτο, ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στις σχέσεις της Ρωσίας στη Λιβύη: «Το ΝATO βλέπει σαν απειλή την Ρωσία, όμως η Γαλλία η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ ,προσπαθεί να αυξησει την παρουσία  της Ρωσίας στην Λιβυη. Εμείς ίσως με τους Ρωσους να εμφανιζόμαστε σε αντίθετες πλευρές όμως εργαζόμαστε για την κατάπαυση του πυρός».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επιτέθηκε στον Μακρόν και έμμεσα αναφέρθηκε και στην εκλογική του ήττα: «Η Γαλλία, την οποία διοικεί ο Μακρόν, ή μάλλον  την οποία δεν καταφέρνει αυτή τη στιγμή να διοικήσει, βρίσκεται εκεί (στη Λιβύη) με μια αποικιοκρατική νοοτροπία,  όπως βομβάρδισε το 2011 την Λιβύη και σηκώθηκε και έφυγε έτσι και τώρα με μια καταστροφική λογική, βρίσκεται εκεί  μόνο για να επιδιώξει τα συμφέροντά της.

Αυτός που πρέπει να κατηγορηθεί  είναι η Γαλλία και κυρίως ο  Μακρόν και οι πολιτικές του. Ας είναι ειλικρινείς, διαφανείς. Ο ίδιος ο Μακρόν διαπίστωσε πως δεν έχει πολιτικό όφελος στην εσωτερική πολιτική, από την συνεχόμενη επίθεση στην Τουρκία   κι εύχομαι να πάρει το μάθημα του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ