Κόσμος

Τρομακτικό φαινόμενο στην Ινδία: "Μαύρισε" ο ουρανός από σμήνη ακρίδων

Οι αρχές ζήτησαν από τους κάτοικους να κρατήσουν τα παράθυρα των σπιτιών τους κλειστά και να δημιουργούν θόρυβο χτυπώντας μεταλικά αντικείμενα μεταξύ τους ούτως ώστε να διώχνουν τα σμήνη που γέμισαν την περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η διοίκηση του Διεθνούς Αεροδρομίου του Νέου Δελχί, που συνορεύει με την πόλη Γκουρουγκράμ, ζήτησε από τους πιλότους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τόσο κατά την απογείωση όσο και κατά την απογείωση των αεροσκαφών.

Πάρα πολλοί κάτοικοι ανέβασαν βίντεο στους λογαριασμούς τους στο Twitter στα οποία παρακολουθεί κανείς εκατομμύρια ακρίδες να πετάνε μέσα στην πόλη, σχολιάζοντας την αδράνεια της κυβέρνησης στην εξάπλωση του φαινομένου.

Η Ινδία, η οποία μαστίζεται από την χειρότερη επιδημία της ακρίδας της ερήμου εδώ και δεκαετίες, χρησιμοποιεί εξειδικευμένα οχήματα ακόμα και πυροσβεστικά αλλά και ελικόπτερα για να ψεκάζει εντομοκτόνα σε τουλάχιστον επτά πυκνοκατοικημένες πολιτείες στο βόρειο, στο κέντρο και στα δυτικά της χώρας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερες ζημιές στις καλλιέργειες, με τους αγρότες όμως να ανησυχούν για την εξέλιξη της κατάστασης κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Δείτε το βίντεο: 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ