Κόσμος

Ό,τι προλάβατε! Αυτό το Σαββατοκύριακο το τέλος του κόσμου

Αρχικά η ανάγνωση του ημερολογίου των Μάγια υποδήλωνε ότι το τέλος του κόσμου ήταν το 2012, αλλά μια νέα εκδοχή αναθεωρεί και υποστηρίζει πως είναι αυτό το Σαββατοκύριακο...

Λες και το 2020 δεν ήταν αρκετά άσχημο μέχρι τώρα, πλέον έχουμε κάποιους που πιστεύουν πως "ήρθε το τέλος"!!

Σύμφωνα με ορισμένους συνωμοσιολόγους στο Twitter, η προφητεία των Μάγια για ένα κατακλυσμικό τέλος του κόσμου που υποτίθεται ότι θα έφερνε το τέλος στις 21 Δεκεμβρίου 2012, στην πραγματικότητα παρερμηνεύτηκε. Αντ 'αυτού, οι θεωρητικοί του ημερολογίου, πιστεύουν τώρα ότι θα αυτό συμβεί αυτήν την εβδομάδα ή την επόμενη.

Σε μια σειρά tweets την περασμένη εβδομάδα που έκτοτε έχουν διαγραφεί, ο επιστήμονας Paolo Tagaloguin έγραψε:

«Με το Ιουλιανό ημερολόγιο, είμαστε τεχνικά στο 2012. Ο αριθμός των ημερών που χάθηκαν σε ένα χρόνο λόγω της μετατόπισης στο Γρηγοριανό ημερολόγιο είναι 11 ημέρες. Για 268 χρόνια χρησιμοποιώντας το Γρηγοριανό Ημερολόγιο (1752-2020) σημαίνει 11 ημέρες = 2.948 ημέρες. 2.948 ημέρες / 365 ημέρες (ανά έτος) = 8 έτη. "

Αυτό σημαίνει ότι εάν προσθέσουμε τις ημέρες που λείπουν, τότε η υποτιθέμενη αποκάλυψη των Μάγια θα συνέβαινε στις 21 Ιουνίου 2020.

Παρεμπιπτόντως, η 21η Ιουνίου θα είναι επίσης η μέρα που η Αφρική, η Μέση Ανατολή και η Ασία θα γίνουν μάρτυρες σε μια σπάνια ηλιακή έκλειψη «Ring of Fire» που θα φτάσει αμέσως μετά το θερινό ηλιοστάσιο.

Το 2012, ορισμένοι θεωρητικοί συνωμοσίας ισχυρίστηκαν ότι η 21 Δεκεμβρίου ήταν όταν ο κόσμος θα τελείωνε. Ωστόσο, ο ισχυρισμός ήταν εντελώς ψευδής και προήλθε από εσφαλμένη ερμηνεία του αρχαίου ημερολογίου των Μάγια.

Απορρίπτοντας αυτόν τον ισχυρισμό, η NASA είπε: "Η ιστορία ξεκίνησε με ισχυρισμούς ότι ο Nibiru, ένας υποτιθέμενος πλανήτης που ανακαλύφθηκε από τους Σουμέριους, κατευθύνεται προς τη Γη. Αυτή η καταστροφή είχε αρχικά προβλεφθεί για τον Μάιο του 2003, αλλά όταν δεν συνέβη τίποτα, η ημερομηνία της Ημερομηνίας μεταφέρθηκε προς τα εμπρός στον Δεκέμβριο του 2012 και συνδέθηκε με το τέλος ενός από τους κύκλους στο αρχαίο ημερολόγιο των Μάγια στο χειμερινό ηλιοστάσιο το 2012 - εξ ου και η προβλεπόμενη ημερομηνία της 21ης ​​Δεκεμβρίου 2012. "

Φυσικά, οι άνθρωποι ανέκαθεν λάτρευαν να συνδυάζουν διάφορες φάρσες, δεισιδαιμονίες και ιστορίες με θέμα την ημέρα του τέλους, είτε προέρχονταν από τον παλιό Γάλλο αστρολόγο και γιατρό Νοστράδαμο είτε από την εσχατολογία των μονοθεϊστικών θρησκειών όπως ο Ιουδαϊσμός, ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ.

Όπως ανέφερε ο συγγραφέας και κριτικός της λογοτεχνίας Frank Kermode στο βιβλίο του "The Sense of a Ending", οι άνθρωποι λαχταρούν τέτοιες ιστορίες "Doomsday" επειδή εκτελούν ένα βασικό, και αρκετά παρήγορο, ψυχολογικό χαρακτηριστικό. Εμείς οι άνθρωποι αγαπάμε μια καλή ιστορία, και κάθε καλή ιστορία απαιτεί μια ουσιαστική αφηγηματική σειρά που αποτελείται από μια αρχή, μια μέση και ένα τέλος. Αυτό ισχύει τόσο για τη ζωή μας όσο και για τον κόσμο γύρω μας. Ο Kermode αναφέρει επίσης ότι η ιδέα ενός κυριολεκτικού τέλους της ιστορίας, όπως οραματίζεται στις ιστορίες αποκάλυψης, έχει χρησιμεύσει ως μια προσπάθεια να δοθεί συνολική εξήγηση και μια αίσθηση νοήματος στο ζήτημα της ανθρώπινης ύπαρξης

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ