Κόσμος

Πρόεδρος Πολωνίας: Η ιδεολογία των ΛΟΑΤ είναι χειρότερη από τον κομμουνισμό

Ο Πρόεδρος της Πολωνίας, Andrzej Duda, δήλωσε ότι η ιδεολογία του ΛΟΑΤ κινήματος είναι πιο επιβλαβής από τον Κομμουνισμό σε μια ομιλία του προχθες.

Ο Πρόεδρος Duda, ο οποίος είναι από το δεξιό λαϊκό Κόμμα Νόμου και Δικαιοσύνης (Pis), αγωνίζεται για επανεκλογή στις εθνικές εκλογές της Πολωνίας που θα διεξαχθούν στις 28 Ιουνίου. Αρχικά είχαν προγραμματιστεί για τις 10 Μαΐου, αλλά αναβλήθηκαν λόγω του κορονοϊού.

Το κόμμα του έχει καταστήσει την αντίθεση του έναντι κινήματος των ΛΟΑΤ ως έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της πλατφόρμας του και έχει γίνει επίσης βασικό θέμα των εκλογών. Περισσότερες από 80 περιοχές στην Πολωνία, με την ευλογία του PiS, έχουν δηλωθεί «απαλλαγμένες από LGBT ιδεολογία» από πέρυσι. Οι δηλώσεις ξεκίνησαν μετά την ανακοίνωση του δημάρχου της Βαρσοβίας Rafał Trzaskowski για την αντίθεσή του στο πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος και την πρόθεσή του να ενσωματώσει ιδέες LGBT στο κρατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών της Πολωνίας.

Το PiS αποκαλεί την ιδεολογία LGBT μια ξένη εισαγωγή που δεν έχει θέση στην Πολωνία και η οποία απειλεί τον παραδοσιακό κοινωνικό ιστό της χώρας.

Ο Τρζασκόφσκι είναι τώρα ένας από τους πρωταρχικούς αντιπάλους του Προέδρου Ντούντα στον προεδρικό αγώνα. Ζητεί μεγαλύτερη ανοχή στις ιδέες LGBT στην Πολωνία και καταδικάζει το PiS για αυτό που θεωρεί διχαστική ρητορική. «Νομίζω ότι όποιος χρησιμοποιεί αυτό το είδος γλώσσας θα πληρώσει πολιτικό τίμημα», δήλωσε ο Τρζασκόφσκι την Παρασκευή.

«Το LGBT δεν αφορά τους ανθρώπους, είναι μια ιδεολογία», δήλωσε ο Πρόεδρος Duda, σε μια προεκλογική ομιλία στο Μπρζέγκ, στη νοτιοδυτική Πολωνία, σύμφωνα με έκθεση του Euronews. Συνέχισε λέγοντας ότι η γενιά των γονιών του δεν είχε αγωνιστεί για να νικήσει τον Κομμουνισμό μόνο για να υποταχθεί σε μια ιδεολογία που «είναι ακόμη πιο καταστροφική για τον άνθρωπο».

Συνέχισε τη σύγκριση εξηγώντας ότι οι Κομμουνιστές είχαν διατηρήσει την εξουσία τους χτυπώντας τους νέους στην ιδεολογία τους. «Σήμερα, υπάρχουν επίσης προσπάθειες να ωθήσουμε μια ιδεολογία σε εμάς και τα παιδιά μας, αλλά διαφορετικά», είπε. «Είναι νεο-μπολσεβικισμός».

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος είχε υπογράψει μια δήλωση με στόχο την προστασία των παιδιών από την ιδεολογία των ΛΟΑΤ και η οποία απαγορεύει τη διάδοση της ιδεολογίας των ΛΟΑΤ σε δημόσιους οργανισμούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ