Ερντογάν Σάρατζ
Κόσμος

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Άγκυρα από τον Σάρατζ

Στην Τουρκία μεταβαίνει αιφνιδιαστικά αύριο ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης, Φαγιεζ Αλ Σαρατζ, για επαφές με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σαν κίνηση έχει τη δική της σημασία, καθώς γίνεται σε μια στιγμή όπου η Τουρκία παρεμβαίνει όλο και πιο ανοιχτά στον εμφύλιο της Λιβύης και ενώ επίκειται η χορήγηση στην κρατική της εταιρεία TPAO αδειών για έρευνες υδρογονανθράκων σε 24 οικόπεδα με βάση το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο, κάποια εκ των οποίων βρίσκονται στα όρια των 6 ναυτικών μιλίων.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, στην ατζέντα Ερντογάν - Σάρατζ θα είναι η στήριξη που προσφέρει η Τουρκία στην κυβέρνηση της Τρίπολης ενάντια στον στρατάρχη Χαφτάρ, καθώς και οι «εργασίες» της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Canli24, ο Μ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στη Λιβύη σημειώνοντας πως «ο Χαφτάρ δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο», ενώ για το τουρκολιβυκό Μνημόνιο επισήμανε πως «ενεργούμε νόμιμα στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν ισχύουν όσα λέγονται πως δεν υπάρχει deal για την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο».

Στην ίδια συνέντευξή ο Τούρκος ΥΠΕΞ εμφανίστηκε με χάρτη που έδειχνε τις περιοχές στην ανατολική Μεσόγειο για τις οποίες η Άγκυρα σχεδιάζει να προχωρήσει σε γεωτρήσεις ακόμα και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ