Κούρδος
Κόσμος

Τουρκία: Εξευτελισμός Κούρδου σε αστυνομικό τμήμα

Είναι γνωστό ότι τα κρατητήρια της τουρκικής Ασφάλειας και της Στρατοχωροφυλακής στην Τουρκία είναι εργαστήρια σκληρών και απάνθρωπων βασανιστηρίων.

Χθες, 31 Μαΐου και ενώ είναι σε εξέλιξη διαμαρτυρίες μεγάλης κλίμακας στις ΗΠΑ, για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό, η Ασφάλεια του Ντιγιαρμπακίρ συνέλαβε τον Κούρδο με τα αρχικά M.E.C, ο οποίος υπέστη σκληρά βασανιστήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν διέρρευσαν σκηνές και εικόνες από τα βασανιστήρια, η Διεύθυνση Ασφάλειας του Ντιγιαρμπακίρ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απλώς δηλώνει ότι “οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι από τη στιγμή που ο  M.E.C., ενώ ήταν δεμένος με χειροπέδες, επιτέθηκε με ξυραφάκι που εκτόξευσε από το στόμα του, εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν βία, για να τον εξουδετερώσουν”.

Στην ανακοίνωση της Ασφάλειας, για να δικαιολογηθεί το ξεγύμνωμα του νεαρού, αναφέρεται ότι “επειδή ο συλληφθείς αντιστάθηκε, του χρησιμοποιήθηκε οριοθετημένη βία και οι αστυνομικοί του έβγαλαν τα ρούχα, για να ερευνήσουν καλύτερα. Μάλιστα κατά την έρευνα, βρέθηκε άλλο ένα ξυραφάκι”.

Αυτά γίνονται σε μια χώρα, που αυτοαποκαλείται δημοκρατική και έχει το θράσος να εγκαλεί την Ελλάδα για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κούρδος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ