Κόσμος

Τρόμος! Νέος στόχος των τρομοκρατών στην Ευρώπη οι ιατρικές εγκαταστάσεις

Αξιωματούχοι κατά της τρομοκρατίας στην ΕΕ έχουν προειδοποιήσει ότι το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού του Γουχάν για να πραγματοποιήσει περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο συντονιστής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας Gilles de Kerchove προειδοποίησε σε μια μυστική ενημέρωση στα κράτη μέλη της ΕΕ ότι οι τρομοκράτες του ISIS ενδέχεται να επιδιώκουν να επιτεθούν σε ιατρικές εγκαταστάσεις και προσωπικό επειδή θα «προκαλέσουν τεράστιο σοκ στην κοινωνία», αναφέρει το Fox News.

Ο εμπειρογνώμονας κατά της τρομοκρατίας πρόσθεσε ότι οι βίαιοι τρομοκράτες και εξτρεμιστές που αναζητούν κοινωνίες αλλαγής και κυβερνητικά συστήματα μέσω της βίας συχνά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν σημαντικές κρίσεις για να επιτύχουν τους στόχους τους.

Ο Gilles de Kerchove σημείωσε επίσης ότι οι τρομοκράτες εκμεταλλεύονται την ανασφάλεια, την ευπάθεια και την αδικία στις οποίες ενδέχεται να εκτεθούν οι άνθρωποι προκειμένου να λάβουν περισσότερη υποστήριξη. Προειδοποίησε επίσης ότι το ISIS είχε παρακινήσει τους υποστηρικτές του στη Δύση να εκμεταλλευτούν την τρέχουσα κρίση για να ξεκινήσουν επιθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ