Κόσμος

Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ: Αστυνόμοι πυροβολούν και σκοτώνουν Παλαιστίνιο


Νέα ένταση δημιουργήθηκε στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, όπου η αστυνομία του Ισραήλ πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα.

Δημοσίευμα του naftemporiki. gr αναφέρει ότι «αστυνομικοί που έκαναν περιπολία εντόπισαν έναν ύποπτο με ένα αντικείμενο, το οποίο έμοιαζε με πιστόλι. Του ζήτησαν να σταματήσει και άρχισαν να τον κυνηγούν με τα πόδια. Στη διάρκεια του κυνηγητού, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του υπόπτου» ανέφερε επισήμως η ισραηλινή αστυνομία. Ο ύποπτος, στη συνέχεια, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης. Ωστόσο, λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του και πέθανε.

Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για έναν Παλαιστίνιο, ο οποίους ζούσε στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η αστυνομία δεν διευκρίνισε αν τελικά ο άτυχος άνδρας κρατούσε όπλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταση στην περιοχή έχει κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα, μετά το σχέδιο του Ισραήλ για την de facto προσάρτηση των ισραηλινών οικισμών στη Δυτική Όχθη και στην Κοιλάδα του Ιορδάνη. Η Παλαιστινιακή Αρχή, τα αραβικά κράτη, ο Ε.Ε. και ο ΟΗΕ έχουν επανειλημμένως καλέσει το Τελ Αβίβ να ακυρώσει τα επίμαχα σχέδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ