Κόσμος

Η καλαβρέζικη «μαφιόζικη φατρία» των Πιρομάλι αντιμέτωπη με συλλήψεις

Τεράστια επιχείρηση πραγματοποίησε η ιταλική οικονομική αστυνομία κατά της μαφίας της Καλαβρίας που είχε δημιουργήσει «καρτέλ» για την εξασφάλιση εργολαβιών του δημοσίου. Εγιναν δεκάδες συλλήψεις σε δέκα περιφέρειες της Ιταλίας από την οικονομική αστυνομία της χώρας, την Guardia di Finanza. Στόχος της επιχείρησης ήταν να πληγεί η παράνομη δράση της πανίσχυρης μαφίας της Καλαβρίας, της Ντράγκετα.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι έφοδοι και συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ των άλλων, στη Σικελία, αλλά και στη Ρώμη, στο Μιλάνο, στην Πίζα και στην Μπολόνια. Επιχειρηματίες και ανώτεροι υπάλληλοι του δημοσίου, οι οποίοι συνεργάζονταν με το οργανωμένο έγκλημα της Καλαβρίας, είχαν δημιουργήσει ένα «καρτέλ», για την εξασφάλιση δημοσίων εργολαβιών, συχνά και με σημαντικές χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεκάδες μειοδοτικοί διαγωνισμοί του δημοσίου ήταν στην πραγματικότητα διαβλητοί και στο τέλος της διαδικασίας επιλέγονταν πάντα οι ίδιες εταιρίες. Τα ηνία της όλης αυτής παράνομης δράσης κρατούσε η καλαβρέζικη «μαφιόζικη φατρία» των Πιρομάλι, από τις γνωστότερες του ιταλικού Νότου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ