Κόσμος

Ιταλία: Οι δικαστές κατηγόρησαν τον Σαλβίνι παρόλο που γνώριζαν ότι είχε δίκιο

Τα πρόσφατα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ότι οι Ιταλοί δικαστές κατηγόρησαν δημοσίως τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών Matteo Salvini ότι παραβίασε το νόμο ενώ ήταν στο αξίωμά του, παρά το γεγονός ότι ήξεραν ότι ήταν σωστός.

Ο Salvini, ο αρχηγός του κόμματος της δεξιάς Lega, υπηρέτησε ως υπουργός Εσωτερικών από τον Ιούνιο του 2018 έως τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν εκδιώχθηκε αφού υπέβαλε πρόταση για ψήφο μη εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Giuseppe Conte. Σκληρός επικριτής της παράνομης μετανάστευσης, ο Σαλβίνι προχώρησε σε αυστηρές πολιτικές κατά της μετανάστευσης κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Οι δικαστές της Ιταλίας κατηγορούσαν δημοσίως τον Σαλβίνι σχεδόν καθημερινά κατά τη διάρκεια του 2018 για τις πολιτικές του για τη μετανάστευση. Ισχυρίστηκαν ότι το κλείσιμο των λιμένων της Ιταλίας σε μετανάστες ήταν παράνομο. Κατηγορήθηκε επίσης ότι παραβίασε τους νόμους για τη μετανάστευση με την κράτηση μεταναστών όταν έφτασαν στα ιταλικά λιμάνια και αντιμετωπίζει δίκη για αυτό το φερόμενο αδίκημα αργότερα φέτος.

Η ιταλική εφημερίδα La Verità δημοσίευσε όμως μια ιδιωτική συνομιλία μέσω WhatsApp μεταξύ δικαστών, που χρονολογείται από τον Αύγουστο του 2018, στην οποία αποκαλύπτονται οι πραγματικές απόψεις τους για το Salvini, σύμφωνα με έκθεση του Il Giornale.

«Λυπάμαι που το λέω αλλά δεν βλέπω πραγματικά πού κάνει λάθος ο Salvini», έγραψε ο Paolo Auriemma, γενικός εισαγγελέας του Viterbo, στη συνομιλία με τον Luca Palamara, πρώην Πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Δικαστών. «Καταβάλλονται προσπάθειες για παράνομη είσοδο στην Ιταλία και ο Υπουργός Εσωτερικών παρεμβαίνει για να αποτρέψει κάτι τέτοιο». «Έχετε δίκιο», απάντησε ο Παλαμάρα. «Αλλά τώρα πρέπει να επιτεθούμε στον Σαλβίνι».

Και οι δύο συμφώνησαν επίσης ότι δεν επιτρέπεται η προβολή του περιεχομένου της συνομιλίας τους.

Σε άλλο σημείο της συνομιλίας, ο Auriemma εξέφρασε το φόβο του ότι οι προσπάθειες επίθεσης στον Σαλβίνι θα μπορούσαν να προκαλέσουν έκρηξη, αφού, λέει, «όλοι σκέφτονται σαν αυτόν». Επισημαίνει επίσης ότι το ιταλικό κοινό πιστεύει ότι «έκανε καλή δουλειά στον αποκλεισμό των μεταναστών». Ανέφερε επίσης ότι οι εισαγγελείς της Σικελίας που επιτέθηκαν στον Σαλβίνι ήταν «αδικαιολόγητοι» επειδή απλώς εμπόδισε την είσοδο παράνομων μεταναστών στη χώρα.

Ο ίδιος ο Παλαμάρα τέθηκε στο μικροσκόπιο πρόσφατα για φερόμενη αποδοχή δωροδοκίας από δικηγόρους που συμμετείχαν σε μια ακόμη έρευνα διαφθοράς.

Αυτή η περίπτωση είναι προφανώς μόνο ένα παράδειγμα μεταξύ πολλών στις διαρροές συνομιλιών στις οποίες οι δικαστές συζήτησαν την ανάγκη επίθεσης στον Σαλβίνι παρά το γεγονός πως γνωρίζουν ότι λειτουργούσε εντός των ορίων του νόμου.

Ο Σαλβίνι και άλλοι βουλευτές του κόμματος της Λέγκα ζητούν τώρα έρευνα με το σκεπτικό ότι τα μηνύματα δείχνουν ότι έχει παραβιαστεί η ανεξαρτησία του δικαστικού σώματος από την πολιτική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Τρέχουν και δεν φτάνουν”: Μετά τις επιθέσεις με Ουκρανικά Drones αποδείχθηκε γυμνή η προστασία των Ρωσικών “πίσω αεροδρομίων”

Τα ουκρανικά UAV προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολλά ρωσικά αεροδρόμια στα μετόπισθεν ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη...