στρατός ΗΠΑ
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Τεχνητή νοημοσύνη από το Star Wars στον αμερικανικό στρατό;

Μεγάλη εταιρεία ρομποτικής γνωστή για την κατασκευή τηλεχειριζόμενων παιχνιδιών Star Wars ανακοινώνει νέα θυγατρική για την ανάπτυξη ρομπότ και τεχνητής νοημοσύνης για τον αμερικανικό στρατό και την αστυνομία.

Η Sphero, μια εταιρεία ρομπότ παιχνιδιών, ξεκίνησε μια θυγατρική η οποία θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής για την επιβολή του νόμου και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες.

Με την ονομασία Company Six, η νέα εταιρεία θα κατασκευάζει επίσης εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για στρατιωτικούς, καθώς και κάποια πυροσβεστικά οχήματα, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Θα βασιστεί στην τεχνολογία που είχε προηγουμένως αναπτύξει η Sphero στο κομμάτι της δημόσιας ασφάλειας. 

«Αυτή είναι μια ευκαιρία να συνεχίσουμε να φέρνουμε την επαναστατική τεχνολογία ρομποτικής σε νέες αγορές για να βελτιώσουμε τη ζωή περισσότερων ανθρώπων, των μελλοντικών ηγετών μας και ανθρώπων με βασικές αλλά μερικές φορές επικίνδυνες λειτουργίες», δήλωσε η ηγεσία της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sphero ήταν γνωστή για τα παιχνίδια Star Wars που κατασκεύαζε, αλλά η συμφωνία κατασκευής τους έληξε το 2018.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ