Κόσμος

Η Βενεζουέλα ζητά τον χρυσό της από την Τράπεζα της Αγγλίας

Νομικά κινείται η Βενεζουέλα κατά της Τράπεζας της Αγγλίας ζητώντας την παράδοση χρυσού αξίας 1 δισ. δολαρίων, ο οποίος φυλάσσεται στη Βρετανία λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβάλλει στη χώρα της Λατινικής Αμερικής οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κυβέρνηση Μαδούρο αξιώνει από την Τράπεζα της Αγγλίας να πουλήσει μέρος των αποθεμάτων χρυσού για να χρηματοδοτηθούν μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Το CNBC παρουσιάζει το νομικό έγγραφο, το οποίο έχει ημερομηνία 14 Μαϊου και έχει υποβληθεί σε εμπορικό δικαστήριο, με το οποίο η Βενεζουέλα καλεί την Τράπεζα της Αγγλίας να μεταφέρει τους πόρους στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP).

Στην αγωγή αναφέρεται ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια να για την αγορά τροφίμων και ιατρικού εξοπλισμού και φαρμάκων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

pokrovsk-ukrania
Ένοπλες Συρράξεις 0

Απόλυτη φρίκη στο Κίεβο! Οι Ρώσοι έσπασαν για πρώτη φορά την κολοσσιαία ουκρανική «Νέα Γραμμή Αμύνης Ντονμπάς» στο Ποκρόβσκ -Δείτε χάρτες

Τέτοια προέλαση δεν έχει ξανά σημειωθεί φέτος! Η κατάσταση είναι πιο κρίσιμη από ποτέ για το Κίεβο, το επιβεβαιώνει και...
Πολεμικό Ναυτικό 0

Τρέμουν την ελληνική υποβρύχια υπεροχή οι Τούρκοι - Η Νότια Κορέα υπέβαλε προσφορά στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό για Κοινή Κατασκευή Υποβρυχίων!

Πάμε για υποβρύχια που θα μας δίνουν την δυνατότητα για επιθετικές επιχειρήσεις με στόχο να βληθούν στόχοι, σε ...