επεισόδια στη Μόρια
Κόσμος

Σκανδαλώδης δήλωση από «Ύπατη» του ΟΗΕ: "Ισότιμη" μεταχείριση μεταναστών και Ελλήνων!

Νέα παρέμβαση από την «Ύπατη» του ΟΗΕ η οποία ζητά όλοι οι παράνομοι μετανάστες να έχουν ισότιμη αντιμετώπιση με τους «υπόλοιπους» κατοίκους της χώρας, που ειρήσθω εν παρόδω  ονομάζονται Έλληνες.

Βέβαια αυτό που έπρεπε να πει ήταν οι Έλληνες να έχουν ισότιμη αντιμετώπιση με όλους τους παράνομους μετανάστες, όπως επιδόματα, δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία, καμιά φορολογική επιβάρυνση, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κτλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε  σημερινή διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της «Ύπατης» στην Ελλάδα Φιλίπ Λεκλέρκ, τόνισε ότι «είδαμε πόσο καλά αντέδρασε η ελληνική κυβέρνηση στην κρίση του κορωνοϊού, πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες» και ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση «να συνεχίσει να ενεργεί γρήγορα για να προσαρμόσει αυτή την απάντηση απέναντι στον κορωνοϊό σε όλους τους κατοίκους της, όχι μόνο στους Έλληνες, όχι μόνο σε αυτούς που ζουν στη χώρα εδώ και πολύ καιρό».

Επίσης, συμπλήρωσε ότι «αυτό που περιμένουμε από την κυβέρνηση, τις τοπικές αρχές, την κοινωνία των πολιτών είναι να αντιμετωπίζουν τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες με τον ίδιο τρόπο, όπως αντιμετωπίζουν τον γείτονά τους. Είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι. Ο ιός επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο και πρέπει να είμαστε ενωμένοι στην απάντησή μας».

Μια από τις προτεραιότητες της Ύπατης Αρμοστείας μαζί με ιατρικές ΜΚΟ κατά την κρίση του κορωνοϊού ήταν, όπως αναφέρει και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, να ταυτοποιήσει τους ευάλωτους που διαμένουν στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των νησιών για να τους θωρακίσει απέναντι στον ιό. Περίπου 2.800 άτομα καταγράφηκαν και κάποιοι από αυτούς έχουν μεταφερθεί από τα ΚΥΤ είτε εντός των νησιών είτε στην ενδοχώρα, σε κέντρα φιλοξενίας, ξενοδοχεία και διαμερίσματα.

Ο κ. Λεκλέρκ καλωσόρισε τις μεταφορές των «ευάλωτων» από τα νησιά στην ενδοχώρα, καθώς σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές ροές που σημειώνονται, μειώνεται ο υπερπληθυσμός στα ΚΥΤ των νησιών, ωστόσο ζήτησε την επιτάχυνση των μεταφορών αυτών.

Στο τέλος Απριλίου 2020 στα νησιά βρίσκονταν 38.300 αλλοδαποί. Από αυτούς το 49% είναι από το Αφγανιστάν, 19% από τη Συρία, 6% από τη Σομαλία, 6% από την Παλαιστίνη και 5% από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Zvezda - Ρώσοι αλεξιπτωτιστές καθάρισαν ισχυρό ουκρανικό οχυρό
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σαν Βιντεοπαιχνίδι: Ρώσοι κομάντος «καθάρισαν» πάνοπλο ουκρανικό οχυρό (Βίντεο)-Ανατινάχθηκε ΤΟΜΠ γεμάτο Ουκρανούς στρατιώτες (Βίντεο)

Δύο εντυπωσιακά πλήγματα προκάλεσε ο ρωσικός στρατός στις ουκρανικές δυνάμεις, με τον απολογισμό για το Κίεβο να είναι...