Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

''Γεμίζει'' πολεμικά πλοία η Α.Μεσόγειος: Αεροναυτική δύναμη ''μπλοκάρει'' την Άγκυρα

Κινητικότητα υπάρχει εδώ και ώρες κάτω από την Κρήτη. Το Πενταπόσταγμα επιβεβαιώνεται πλήρως, καθώς χθες ανέφερε πως Ελλάδα και Γαλλία αναλαμβάνουν δράση, με σκοπό να ''μπλοκάρουν'' τα σχέδια της Τουρκίας στην περιοχή. 

Εδώ και λίγες έρχονται περισσότερες πληροφορίες στη δημοσιότητα, από τον Ιταλό δημοσιογράφο Luca Gambardella, o οποίος αρθογραφεί για μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες, την ''Il Foglio'' 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παραθέτει, πολεμικά πλοία από Ελλάδα, Ιταλία και Γαλλία έχουν ξεκινήσει περιπολίες στα πλαίσια της επιχείρησης ''ΕΙΡΗΝΗ''.

Μάλιστα στην όλη επιχείρηση συμμετέχουν και αεροσκάφη από Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία και Λουξεμβούργο. Όπως φαίνεται με λίγα λόγια, ''αθόρυβα'' και με μεθοδικότητα, επιτέλους κάποιες χώρες ανέλαβαν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν έναν ''κλοίο'' γύρω από τον Ερντογάν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Άγκυρα στέλνει συνεχώς πλοία cargo στην Λιβύη, ενώ καθημερινές είναι και οι πτήσεις από Κωνσταντινούπολη προς Μισουράτα, όπου η Τουρκία στέλνει τζιχαντιστές και πολεμοφόδια. 

Ταυτόχρονα, στα πλαίσια της δράσης "ΕΙΡΗΝΗ" τα ελληνικό AWACS πέταξαν δυτικά της Κρήτης στα όρια του FIR Αθηνών.

Την ίδια στιγμή έχουμε και τις πρώτες αντιδράσεις από την Άγκυρα, με τον πρώην ναύαρχο και σύμβουλο του Ερντογάν, Cem Gürdeniz, να δείχνει δυσφορία για την επιχείρηση, ενώ φθάνει στο σημείο να πει πως η ΕΕ θα χτυπήσει πολεμικά σκάφη της Τουρκίας! 
 
Μάλλον αιφνιδιάστηκε η Άγκυρα από τις εξελίξεις. Βέβαια περιμένουμε και τα αποτελέσματα της όλης επιχείρησης το επόμενο χρονικό διάστημα, για να βγάλουμε ένα ασφαλές συμπέρασμα.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ