Μπόρις Τζόνσον
Κόσμος

Στην εντατική βρέθηκε ο Μπόρις Τζόνσον λόγω του ότι ήταν υπέρβαρος

Τα αρκετά παραπανίσια κιλά του ήταν η αιτία που νόσησε βαριά από τον κορωνοϊό ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, όπως δηλώνει γιατρός του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) της Βρετανίας.

Η υγεία του 55χρονου πρωθυπουργού Τζόνσον επιδεινώθηκε καθώς μολύνθηκε από τη νόσο Covid- 19 επειδή είναι «σημαντικά» υπέρβαρος, ενώ άλλοι «πιο αδύνατοι» υπουργοί της κυβέρνησης του Λονδίνου που νόσησαν, ανάρρωσαν πολύ πιο γρήγορα, σύμφωνα με τον καθηγητή Καρδιολογίας, Άσιμ Μαλχότρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο ίδιος εξηγεί ότι το επιπλέον βάρος του Βρετανού πρωθυπουργού ήταν ο βασικός παράγοντας που τον οδήγησε στο νοσοκομείο και σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς ο κίνδυνος θανάτου από τον νέο κορωνοϊό είναι δεκαπλάσιος σε άτομα που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

Οι υπουργοί που νόσησαν είναι αδύνατοι

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον νόσησε σοβαρά από τον κορωνοϊό σε αντίθεση με άλλα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου που μολύνθηκαν με τον ιό, όπως ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, ο επικεφαλής Ιατρικός Διευθυντής Κρις Γουίτι και ο σύμβουλος του Ντομινίκ Κάμινγκς.

Όλοι τους έχουν κάτι κοινό: είναι αδύνατοι.

Ανησυχητική σχέση θνησιμότητας και παχυσαρκίας

Σε συνέντευξή του στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή «Good Morning Britain» του δικτύου ITV, ο καθηγητής Καρδιολογίας υπογράμμισε ότι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχει ήδη εντοπίσει μία ανησυχητική σχέση μεταξύ των ποσοστών θανάτου της νόσου COVID-19 και της παχυσαρκίας.

«Προφανώς ήταν πολύ ανησυχητικό για ολόκληρο το έθνος να βλέπουμε τον πρωθυπουργό μας να διακομίζεται στο νοσοκομείο με COVID-19. Τώρα είναι μια παρατήρηση, αλλά ταιριάζει με τα στοιχεία των ειδικών, ο Μπόρις δυστυχώς είναι σημαντικά υπέρβαρος», πρόσθεσε ο καθηγητής Άσιμ Μαλχότρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ