Κόσμος

Γαλλία: Μετανάστες καταδικάστηκαν για φτύσιμο σε αστυνομικό

Ένας μετανάστης και ο φίλος του έχουν καταδικαστεί για φτύσιμο στο πρόσωπο αστυνομικού στο Montauban της νότιας Γαλλίας, ενώ ισχυρίζονταν ότι έχουν μολυνθεί με τον κορονοϊό (COVID-19).

Ο Isam Driouech, 39 ετών, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών. Ο σύντροφός του, Ismaël A., 25 ετών, από το Μαρόκο, καταδικάστηκε σε ποινή έξι μηνών με αναστολή, σύμφωνα με την La Depeche. Οι δικαστικές διαδικασίες διεξήχθησαν μέσω τηλεδιάσκεψης ως μέτρο κοινωνικής απόστασης.

Σύμφωνα με την εισαγγελική αρχή, το απόγευμα της 18ης Μαρτίου, οι μετανάστες που ήταν άστεγοι εκείνη τη στιγμή, έκλεψαν μια τραπεζική κάρτα από έναν τρίτο άστεγο άνδρα, απειλώντας τον με ένα μαχαίρι. Αργότερα εκείνο το βράδυ, το δίδυμο επιτέθηκε ξανά σε έναν άλλο άστεγο 18χρονο άνδρα με ένα μαχαίρι. Αυτό το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερες παρακολούθησης.

Τότε η αστυνομία έθεσε τους δύο υπό κράτηση. Καθώς συνελήφθη, ο Isam έφτυσε μπροστά σε έναν από τους αξιωματικούς και του είπε ότι είχε μολυνθεί με τον κορονοϊό. Προκάλεσε επίσης ζημιά στο κελί του ενώ κρατούνταν.

Στην υπεράσπισή του, ο Isam ισχυρίστηκε ότι είναι αλκοολικός και ήταν μεθυσμένος εκείνη τη στιγμή και ότι δεν είχε κοιμηθεί τρεις ημέρες. Είπε επίσης ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί κανένα από τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορήθηκε ότι διέπραξε.

Οι επιθέσεις εναντίον της αστυνομίας στη Γαλλία σημείωσαν δραματική αύξηση από τότε που εφαρμόστηκαν μέτρα απομόνωσης για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ