Κόσμος

Η κουλτούρα του θανάτου δεν σταματά με τον κορονοϊό: O ΟΗΕ διαθέτει 140 εκατομμύρια για αμβλώσεις

Ενώ οι κυβερνήτες των ΗΠΑ θέλουν να εστιάσουν όλο το ιατρικό προσωπικό στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης του κορονοϊού, αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προωθούν την άμβλωση ως «βασική υπηρεσία».

Η άμβλωση και η χρηματοδότησή της δεν ξεχνιέται από τον ΟΗΕ παρά την πανδημία του COVID-19.

Η έκκληση των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες για να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να αντιμετωπίσουν τον νέο ιό που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα υπογραμμίζει επανειλημμένα πως η "σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και δικαιώματα" τίθεται ως τομέας προτεραιότητας της επισιτιστικής ασφάλειας και της υγείας.

Με λίγα λόγια αξιωματούχοι και το προσωπικό του Παγκόσμιου ΟργανισμούΥγείας προωθούν την άμβλωση ως «απαραίτητη υπηρεσία».

Από τότε που ξεκίνησε η κρίση του κορονοϊού στις αρχές Μαρτίου, καθώς οι κυβερνήσεις ζήτησαν καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του κορονοϊού, οι αξιωματούχοι της άμβλωσης προώθησαν την άμβλωση σε μια οδηγία για την «Κλινική αντιμετώπιση σοβαρής οξείας αναπνευστικής λοίμωξης».

Η έκκληση του Γενικού Γραμματέα Antonio Guterres σε όλο το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών καθιστά τη «σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία» απαραίτητη κατηγορία στην απάντηση στο COVID-19

"Οι επιλογές και τα δικαιώματα των γυναικών στη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη πρέπει να γίνονται σεβαστά ανεξάρτητα από το καθεστώς τους σε σχέση με τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στην αντισύλληψη και της ασφαλούς άμβλωσης στο σύνολο του νόμου", λέει το Εγχειρίδιο του ΠΟΥ, αφού σημειώθηκε ότι δεν υπάρχουν γνωστές επιπλοκές που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη και τον κορονοϊού.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας υπάλληλος του ΠΟΥ δήλωσε ότι η υπηρεσία εργάζεται για να διασφαλίσει ότι τα φάρμακα για την άμβλωση θεωρούνται «απαραίτητα» κατά τη διάρκεια διαδικτυακού σεμιναρίου που διοργανώθηκε από ένα περιοδικό υπέρ των αμβλώσεων. Εξήρε τις ομάδες αμβλώσεων που παροτρύνουν τις κυβερνήσεις να χαρακτηρίσουν την άμβλωση ως «απαραίτητη». Προώθησε επίσης την επίσημη άποψη του ΠΟΥ ότι όταν η πρόσβαση στην άμβλωση είναι δύσκολη, οι γυναίκες πρέπει να αυτοχορηγήσουν τις αμβλώσεις.

Το εγχειρίδιο του ΟΗΕ που περιέχει το MISP αναφέρει ότι το ιατρικό προσωπικό πρέπει να αναφέρεται σε αμβλώσεις ακόμη και ενάντια στη συνείδησή τους. Τέλος καταγράφηκε κατανομή 140 εκατομμυρίων $ στο Ταμείο Πληθυσμού των Ηνωμένων Εθνών για τις αμβλώσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...