Κόσμος

“Κάρβουνο” η επόμενη μέρα της πανδημίας - Κανείς δεν μιλάει για την πύρινη λαίλαπα στην Ταϊλάνδη

Καθώς ολόκληρος ο κόσμος έχει στρέψει την προσοχή τους στο COVID-19, οι δασικές πυρκαγιές στην Ταϊλάνδη εγγυώνται πως μαζί με όσα είδαμε σε Αμαζόνιο και σε Αυστραλία, η επόμενη μέρα της πανδημίας θα ξημερώσει μέσα σε αποκαϊδια...Σε έναν πλανήτη που δεν χρειάζεται ένας ιός για να αποδείξει την γύμνια του, γιατί το κάνουν με περισσή επιτυχία οι διαμένοντες σε αυτόν...

⁠Μετά την τραγωδία στην Αυστραλία και στον Αμαζόνιο μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα άλλη μια...ασυνήθιστη πυρκαγιά αφήνει πίσω της χαμένες ανθρώπινες ζωές και αμέτρητα νεκρά ζώα, και βεβαίως βαρύτατο πλήγμα στο οικοσύστημα.

Οι πυρκαγιές φέρεται να ξεκίνησαν μέσα στο Μάρτιο, ενώ κατά άλλες πληροφορίες ήδη από τον Φεβρουάριο με χιλιάδες μέτωπα κατακαίουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Οι συνέπειες της πύρινης λαίλαπας έχουν επηρεάσει βάναυσα το βόρειο τμήμα της χώρας.

Στο διεθνή τύπο άκρα του τάφου σιωπή...

Το Mashable SE Asia λέει ότι η πλειονότητα των πυρκαγιών πιστεύεται ότι ξεκίνησαν στο Εθνικό Πάρκο Doi Suthep-Pui στην περιοχή Muang του Τσιάνγκ Μάι. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως οι φωτιές οφείλονται σε πρακτικές «slash-and-burn», όπου η γη εκκαθαρίζεται για την εκτροφή ζώων εκτροφής, όπως αγελάδες. Η σύνδεση της νέας αυτής καταστρεπτικής πυρκαγιάς με την εκκαθάριση γαιών και οι ολέθριες συνέπειες λαμβάνουν χώρα σε ένα κράτος χωρίς διεθνή υποστήριξη και με τα παγκόσμια ΜΜΕ απόντα...

Σύμφωνα με την οργάνωση Climate Save Movement: «Καθώς ολόκληρος ο κόσμος στρέφει την προσοχή τους προς το COVID-19, οι δασικές πυρκαγιές καταστρέφουν την Ταϊλάνδη.»"Αμέτρητοι χωρικοί και άγρια ​​ζώα χάνουν τη ζωή τους, χωρίς να προσφέρεται διεθνής υποστήριξη. ⁠ Πολλές από τις πυρκαγιές πιστεύεται ότι οφείλονται σε πρακτικές" slash-and-burn ", όπου η γη εκκαθαρίζεται για την εκτροφή ζώων όπως αγελάδες. " υποστηρίζει η οργάνωση.

Σύμφωνα με την Bangkok Post, μια ανώνυμη πηγή είπε ότι «αρκετές πυρκαγιές κοντά στα χωριά Χμονγκ εντός του πάρκου και στην κοντινή περιοχή Χανγκ Ντονγκ βρέθηκαν να έχουν τεθεί σκόπιμα». Η πηγή πρόσθεσε ότι οι ντόπιοι χωρικοί στην περιοχή «έχουν ενημερωθεί να μην ασχοληθούν με τις καλλιέργειες έως τις 30 Απριλίου ». Ο υπουργός περιβάλλοντος της Ταϊλάνδης, Varawut Silpa-archa, κατηγόρησε τους κτηνοτρόφους και τους εμπρηστές για ορισμένες από τις πυρκαγιές.

Είναι προφανές πως κάποιοι έκαναν την κρίση ευκαιρία...

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ