Κόσμος

Σαουδάραβας κυβερνήτης: Η Παναγία θα σας σώσει από τον κορονοϊό

Του Άγγελου Ρούσσου

Η Σαουδική Αραβία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων κορονοϊού μεταξύ των χωρών του Αραβικού Κόλπου. Εν μέσω λοιπόν αυτής της έκτακτης ανάγκης που προκλήθηκε από τη νέα πανδημία έχουν καταγραφεί «πολυάριθμες ιστορίες επιτυχίας» που συνδέονται κυρίως με την «επιμονή, το θάρρος, τη δύναμη και την εξεύρεση ισχύος στην πίστη», γράφει ο κυβερνήτης Turki Bin Talal της επαρχίας'Asir (νότια Σαουδική Αραβία) σε ένα άρθρο στην Saudi Gazette.

Ο κυβερνήτης, παρόλο που είναι μουσουλμάνος, καλεί τους ανθρώπους να στραφούν στην Παναγία για να βρουν δύναμη, θάρρος και ένα μονοπάτι για να ξεπεράσουν την επιδημία του COVID-19.

Αν κοιτάξουμε την Παναγία και τον γιο της, τον Ιησού, στο Κοράνι, "θα βρούμε μια συγκεκριμένη ιστορία που να λέει για επιμονή" στην αναζήτηση ενός "οδικού χάρτη" ​​για την "καταπολέμηση των αγώνων και των πανδημιών".

"Στην ιστορία της, είχε αντιμετωπίσει τους αγώνες της εγκυμοσύνης της, της οικογένειας και της ιστορίας της ενάντια σε μια σκληρή κοινωνία που δεν της έδειξε κανένα έλεος. Ήταν μόνο μέσα από τις Θεϊκές οδηγίες το γεγονός ότι ήταν σε θέση να δει την πορεία προς την επιβίωση και την επιτυχία. "

Μεταξύ των οδηγιών που ακολούθησε πιστά η Παναγία, ο Τούρκι Μπιν Ταλάλ επισημαίνει την πρώτη, η οποία είναι να "εξακριβώσει την πίστη στη θεία κρίση". Άλλοι συμπεριλαμβάνουν την εξεύρεση "της δύναμης να επιβιώνει ανεξάρτητα από το πόσο αδύναμη αισθάνθηκε" και τελικά η δύναμη να "αντιμετωπίσει τον αγώνα με θάρρος και αποφασιστικότητα".

"Η ιστορία της Μαριάμ" σημειώνει ο κυβερνήτης, "λέει την ιστορία κάθε πραγματικού νικητή [. . .]. Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας της είναι σαφές. Μέσω αυτών των οδηγιών [από τον Θεό] η επιτυχία ενάντια σε όλους τους αγώνες και τις πανδημίες μπορεί να επιτευχθεί. "

Μέχρι στιγμής, η Σαουδική Αραβία έχει τον υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων περιπτώσεων COVID-19 μεταξύ των χωρών του Αραβικού Κόλπου. Ενόψει αυτού, ανέστειλε το μικρό προσκύνημα και ζήτησε από τους πιστούς από όλο τον κόσμο να σταματήσουν τις κρατήσεις για το φετινό Hajj, το οποίο είναι πλέον αμφίβολο. Η Σαουδική Αραβία, σημειώνει ο κυβερνήτης Turki Bin Talal, είναι "στην πρώτη γραμμή" του αγώνα κατά της παγκόσμιας πανδημίας. Εξηγεί ότι «Η τύχη της ανθρωπότητας έχει προκαλέσει μια παγκόσμια αντίδραση των πολιτών, την συνειδητοποίηση ότι όλοι πρέπει να ζήσουμε ως σύγχρονες κοινωνίες, να ξυπνήσουμε τους ηγέτες να δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα». "Μόνο μέσα από τη ζωντανή αρμονία θα δούμε τη δύναμη της που βρίσκεται στο να συναντιόμαστε σαν ένα". Μόνο "μέσα από την ιστορία της αδελφής του Ααρών, Μαριάμ της Παρθένου [ότι] θα βρούμε τα διδάγματα της επιβίωσης".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ