ΜΕΘ νοσοκομείο
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Κορονοϊός - Αγγλία: Η «μάχη» γιατρών και ασθενών στις ΜΕΘ - Βίντεο

Τις δραματικές στιγμές που βιώνουν ασθενείς και νοσηλευτές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείου της Αγγλίας αποτυπώνει βίντεο του «ITV».

Τα όσα λαμβάνουν χώρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Βρετανίας απαθανατίζει βίντεο του τηλεοπτικού δικτύου «ITV», ενόσω η χώρα «μετράει» δεκάδες χιλιάδες κρούσματα και τουλάχιστον 5.000 νεκρούς από τον κορονοϊό.

«Οι κάμερες του ITV απεικονίζουν την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με κορονοϊό, με τους γιατρούς να δίνουν "μάχη" για τη σωτηρία των ανθρώπινων ζωών στην “κόκκινη” μονάδα εντατικής θεραπείας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το βρετανικό μέσο.
Τα πλάνα προέρχονται από το νοσοκομείο του «Royal Bournemouth», στην Αγγλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ΜΕΘ νοσηλεύεται τις τελευταίες ώρες και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δίνει «μάχη» με τον θανατηφόρο ιό.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, ο οποίος μίλησε στο «BBC», ο 55χρονος πρωθυπουργός δεν πάσχει από πνευμονία, παρότι έχει εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα από τον κορονοϊό.

Διευκρίνισε δε, ότι προ το παρόν δεν έχει διασωληνωθεί, αλλά αντίθετα, του έχει χορηγηθεί ποσότητα οξυγόνου.

«Η κατάσταση της υγείας του παρακολουθείται στενά» έσπευσε να προσθέσει, ενώ προανήγγειλε νέα ενημέρωση, όταν υπάρξει κάποια μεταβολή στην υγεία του.
Το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Τζόνσον δέχθηκαν έντονη κριτική, λόγω της άρνησης του Λονδίνου να εφαρμόσει άμεσα τα αυστηρά μέτρα ανάσχεσης του κορονοϊού, όπως ακριβώς συνέβαινε στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Τελικά, ο Τζόνσον, υπό τη δαμόκλειο σπάθη του ιού, προχώρησε στην επιβολή εθνικού «λουκέτου» πριν από δύο εβδομάδες. Ωστόσο, ο COVID-19 είχε ήδη κάνει «ζημιά», με τα συνολικά κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο να υπερβαίνουν τα 50.000, ενώ οι νεκροί ξεπερνούν τους 5.000.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ