Κόσμος

Σε σοκ οι Τούρκοι: ''Δεχόμαστε βιολογικό πόλεμο''! - Προσπαθούν να δικαιολογήσουν την ανικανότητα Ερντογάν

Συνομοσιολογία ή όχι, αυτό εκφράστηκε από αρκετούς ειδικούς στην Ρωσία και την Κίνα, χωρίς όμως να υπάρχουν απτά στοιχεία για κάτι τέτοιο ομολογουμένως.

Την λογική αυτή όμως υιοθετεί και το καθεστώς του Ερντογάν όπως δείχνουν τα πράγματα, αφού σύμβουλος του Τούρκου προέδρου ομιλεί "για επίθεση με βιολογικά όπλα κατά της χώρας", θέλοντας έτσι πιθανότατα να δικαιολογήσει την ανικανότητα της τουρκικής κυβέρνησης μπροστά στην πανδημία και στα χιλιάδες θύματα που αναμένουν Τούρκοι επιστήμονες το επόμενο διάστημα.  

 

“Η Τουρκία δέχεται επίθεση, πρέπει να επενδύσουμε στην  κατασκοπεία του βιολογικού πολέμου, οι μεγάλες δυνάμεις θα μπορούσαν να έχουν σχεδιάσει αυτόν τον ιό ως βιολογικό όπλο, διεξάγοντας παράλληλα έναν ψυχολογικό πόλεμο εναντίον της Τουρκίας”, δηλώνει ο σύμβουλος του Ερντογάν Μέτιν Κουλούντ, ο οποίος έχει προϊστορία στην ένοπλη πτέρυγα της νεολαίας του ΑΚΡ.

Η ουσία όμως είναι και το επαναλαμβάνουμε ότι η Άγκυρα έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο του ιού στην χώρα.  

Ένας Τούρκος διακεκριμένος καθηγητής στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι ο κορονοϊός είναι πιθανότατα εκτός ελέγχου στην Τουρκία και οι θάνατοι από την ασθένεια θα μπορούσαν σύντομα να είναι ίσοι και πιθανόν να ξεπεράσουν την Ιταλία ή την Ισπανία.

Το τουρκικό υπουργείο υγείας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι 168 άνθρωποι είχαν πεθάνει από τον ιό στην Τουρκία, ενώ 10.827 άλλοι είχαν επιβεβαιωθεί ως μολυσμένοι, μόνο που η τουρκική ιατρική ένωση ανακοίνωσε ότι ο πραγματικός αριθμός των περιπτώσεων ήταν πάρα  πολύ μεγαλύτερος.

Ο Zeki Kılıçaslan, καθηγητής πνευμονολογίας στη Σχολή Ιατρικής του πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε ότι οι λοιμώξεις από κορονοϊό αυξάνονται υπερβολικά γρήγορα στην χώρα.

"Ο ρυθμός αύξησης στην Τουρκία είναι ανησυχητικός. Τα πρόσφατα στοιχεία για τις περιπτώσεις της νόσου δείχνουν ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου στην Τουρκία", δήλωσε ο Kılıçaslan.

"Φοβάμαι ότι η Τουρκία θα είναι ξεπεράσει  την Ιταλία ή την Ισπανία, όπου ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών είναι εκατοντάδες", τόνισε ο ίδιος.

Οι λόγοι πίσω από τον ταχύ ρυθμό αύξησης είναι ο ανεπαρκής αριθμός τεστ και η καθυστερημένη απάντηση της κυβέρνησης στην πανδημία, καθώς ενώ αυτή είχε εξαπλωθεί ταχύτατα γρήγορα στο γειτονικό Ιράν η Τουρκία δεν έλαβε τότε μέτρα έγκαιρα.

"Τα απαραίτητα ριζοσπαστικά μέτρα δεν υλοποιήθηκαν από τη στιγμή που η κρίση αυτή άρχισε να επιταχύνεται στο Ιράν", δήλωσε ο Kılıçaslan.

Οι αριθμοί των τεστ που διεξάγονται στην Τουρκία είναι χαμηλοί και ακόμη και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας δεν έχουν ελεγχθεί  για τον κορονοϊό, τόνισε ο ίδιος.

Η πανδημία στην Τουρκία λειτουργεί ως “ωρολογιακή βόμβα” σε όλους τους τομείς της χώρας και πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι πολύ γρήγορα θα δούμε τρομερές εξελίξεις και γεγονότα στην τουρκική κρίση, τα οποία ο Ερντογάν θα θελήσει να εξάγει πιθανότατα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Αυτό το σενάριο είναι πάρα πολύ πιθανό και συνηθίζεται από τουρκικής πλευράς, ειδικά όταν τα πράγματα λάβουν την έκταση της Βόρειας Ιταλίας και οι εικόνες μετα χιλιάδες θύματα θα διαλύουν κάθε μέρα το καθεστώς στην Άγκυρα.

Τα πλωτά γεωτρύπανα και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα, και παράλληλα σε αυστηρή καραντίνα ώστε να μείνουν αλώβητες από την πανδημία που κτυπά τον τουρκικό,λαό από άκρη σε άκρη της χώρας.

 Στην αρχή ο Ερντογάν μέσω των Ιμάμηδων μίλησε για τιμωρία του Αλλάχ σε σχέση με την πανδημία,τώρα το καθεστώς τα ρίχνει στην δύση και ομιλεί για βιολογικό πόλεμο, σειρά νομίζουμε στο τέλος θα έχει η Ελλάδα ως το χώρα που συνεργάζεται στενά με την δύση. Αυτό το σενάριο είναι κάτι από πολύ πιθανό σύμφωνα με την νοοτροπία των Τούρκων.    

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ